• Vrijdagmiddag 10 januari zijn we met een bij volledige 1 e selectie van de vv Krabbendijke met de auto vertrokken richting Mechelen. U denkt misschien Mechelen in Belgie? Jazeker dat klopt! In de winterstop, een buitenlandse reis, geheel georganiseerd door onze trainer van het 1 e elftal, Nels Rijvers. Veel voorbereiding moet hieraan vooraf gegaan zijn. Weliswaar maar een uur rijden van Krabbendijke, maar het geeft toch een gevoel, dat we ver van huis zijn en in het buitenland. Het plan voor de vrijdag was om ‘s middags te vertrekken, onderweg wat te eten, aansluitend een training en vervolgens op stap met de groep. De spelersraad van het 1 e elftal, die sinds kort vrijwel uit nieuwe gezichten bestaat (Danny, Chris-Jan, Jeroen en Bastiaan), had de opdracht om het ontbijt te regelen voor zaterdagmorgen. Ook de prijs voor de voetbalquiz werd door hun geregeld, maar daar over later meer. Beddengoed moest deels zelf meegenomen worden, als ook een slaapzak. Zo gingen we op weg. We zouden onderweg wat eten en al snel werd er via de app voorstellen gedaan voor een eetlocatie. Maar al snel besloten we eerst naar Mechelen te rijden en daar een eetgelegenheid te zoeken. De files vielen gelukkig veel mee en we naderden de eindbestemming dan ook snel. Maar gegeten werd er niet bij een leuke Belgische eetgelegenheid, maar bij de McDonald’s in Mechelen. Goed te zien was wie eerder de bestelling geplaatsts hadden bij een “terminal” en wie niet. Sommigen probeerden het zelfs twee keer!

  Zo kwamen we, na het eten en een beetje zoeken, aan op het verblijf, de Sportaccommodatie De Nekker. De Nekker is een groot  omplex met allerlei sportmogelijkheden zoals een atletiekbaan, een stormbaan, voetbalvelden, een zwembad enzo meer. Na ons  angemeld te hebben, kregen we de sleutel van ons “hotel”. Het “hotel” was gelegen in de nabijheid van het voetbalveld. Iedereen had een eigen kamer op de 1 e verdieping, uh ik bedoel, elke groep had een eigen kamer, zodat we met tien man op 1 kamer lagen.  amers met stapelbedden. En een ruime douchegelegenheid op de gang. Helaas bleek na de training dat het warmwater niet toereikend was voor 20 man(brrrr). Op de begane grond een kleine eigen zitruimte. Om 19:30 stond iedereen op een fraai verlicht kunstgrasveld klaar voor de training. Ook deze was tot in de puntjes voorbereid en Arthur, de verzorger, had zelfs de gehate touwladders meegenomen. Na een goede training en voor sommige mensendus een ijskoude douche, stonden we klaar in het
  “nette pak”, voor een avondje uit. Het centrum van Mechelen was niet bij de deur, maar het toeval wilde, dat er op een paar honderd meter lopen en aardig feestje aan de gang was. Een “Apres ski” party in een nagebouwde blokhut. Iedereen vond hier zijn draai snel en ook de halve litertjes gingen veelvuldig leeg. Het was maar goed dat er een degelijke houten vloer in de hut lag want deze werd
  goed uitgeprobeerd. De mannen uit Krabbendijke lieten de Belgen zien hoe dat moest. Vooral de oudere garde(ik denk ook de meest verstandige) kozen er voor om rond 01:00 uur de terugreis aan te vangen. Een ander deel kwam pas rond 04:30 terug op het complex. Gelukkig konden de meesten goed slapen behalve waar er flink gesnurkt werd. Maar voor allen gold de afspraak, om 09:00 ontbijt en om 10:30 aanvang training!

  Klokslag 9 uur kwamen de eerste zich melden in de ontbijt kamer. De kleur verschilde nog wel eens en de eetlust was niet bij iedereen groot, maar langzaam aan kwam er meer kleur en beweging in. Ook een aantal spelers kwamen deze morgen aan vanuit Zeeland. Het ontbijt was keurig verzorgd en aan alles was gedacht. Na het ontbijt richting het voetbalveld. De training was van een minder nivo dan de 1 e en vooral de touwladder was voor een aantal personen te lastig, maar ondanks dit werd er toch een volledige training afgewerkt. Aansluitend nu wel voor iedereen een warme douche. Vervolgens uitchecken en spullen inladen in de auto’s. Om 13:00 zouden we lunchen in het oude centrum van Mechelen en om 14:00 stond er een geheime activiteit gepland. De activiteit bestond uit voetgolf op verschillende plaatsen in het centrum van Mechelen en tevens kregen we uitleg over de historie van de stad zelf. Er werd gestreden tussen 2 partijen en af en toe leverde dit mooie taferelen op. Soms moesten de mensen beschermd worden en zelfs wijken voor de strijdende partijen. Er stond een koude ijzige wind en de meesten waren dan ook blij dat de excursie ten einde liep. Na de prijsuitreiking werd er gezocht naar een kroeg waar we een voetbalquiz konden houden. Ook dat viel niet mee, maar toch werd een mooie locatie gevonden. Danny had deze quiz vakkundig in elkaar gezet en bevatte vragen over amateur voetbal, het profvoetbal, spelers van Krabbendijke en de vv Krabbendijke zelf. De quiz werd gewonnen door Rik en Ilco, op de voet gevolgd door Bastiaan en Nels. De rest volgde op grotere afstand. De hoofdprijs bestond uit een taart(al gekocht door de spelersraad), maar deze was in de auto blijven staan en kon zodoende niet uitgereikt worden. Zo liep de zaterdagmiddag op zijn einde. Het eten was geregeld door opnieuw de spelersraad en we kwamen(een beetje te laat) terecht in een wokrestaurant. Het eten was hier heel goed en er was een ruime keus. Het was een uitermate gezellige avond. Rond 21:30 namen we afscheid van elkaar en reden we op huis aan.

  Door het nauw met elkaar optrekken, zaken voor elkaar regelen, samen dingen te doen, samen dingen te bespreken, wordt de teamgeest absoluut versterkt. Zeker voor herhaling vatbaar!

  Deze dagen zijn mede mogelijk gemaakt door een aantal supporters en sponsors die een financiële bijdrage geleverd hebben. Mensen, bedankt hiervoor namens de spelersgroep!