• Beste mensen,

Zoals eind vorig jaar al op de website gecommuniceerd in een update rondom de genomen besluiten tijdens de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering, hebben we een start gemaakt met het toepassen van de aangekondigde stappen om op termijn te komen naar een rookvrije vereniging.

KNVB en Gemeente
    Het aantal rookvrije sportverenigingen is in 2019 opnieuw flink gegroeid: vanaf 1 september '19 zijn in Nederland meer dan 1152 sportclubs (gedeeltelijk) rookvrij, terwijl dat er vorig jaar nog ruim 550 waren. Ook bij de voetbalclubs is de stijging fors; van 208 in 2018 naar 432 in 2019.

Het streven van de KNVB is dat in 2025 bij alle circa 3.000 amateurverenigingen zowel binnen als buiten niet meer gerookt mag worden. In de PZC van 11 september 2019 heeft ook de Gemeente Reimerswaal aangegeven dat zij graag ziet dat het roken op o.a de sportvelden wordt ontmoedigd al kunnen zij dit ons niet verbieden.

Gefaseerde invoering
    Als Bestuur hebben we tijdens de ALV ons voorstel voor het gefaseerd invoeren naar een algeheel rookverbod op ons complex voorgelegd aan de leden, waarop positief is gereageerd.

Dit betekent dan ook dat sinds 1 januari 2020 het huidige rookbeleid is uitgebreid. Dit houdt in dat op de zaterdagen tot 13:00 uur het roken alleen nog is toegestaan onder de overkapping bij de kantine en dus niet meer bij de kleedlokalen en rondom de voetbalvelden. We willen dit als Bestuur niet dwingend gaan opleggen, maar we hopen dat we juist elkaar hierop gaan aanspreken. Wij rekenen op ieder zijn of haar verantwoordelijkheid.

Inmiddels hangen er dan ook signaleringen met “rookvrij” bij binnenkomst en op de muur van de kantine om dit wat extra onder de aandacht te brengen.

We hopen op ieders medewerking en begrip.

Bestuur VV Krabbendijke