• Beste ouders en/of verzorgers, leden en supporters,

De tijd vliegt voorbij. Met de feestdagen en Oud- en Nieuw in het vooruitzicht het moment om even terug te blikken op de competitie 2019-2020 tot nu toe. Ik denk dat we er geen doekjes omheen moeten winden, maar de prestaties van ons 1e en 2e elftal zijn helaas niet hetgeen wat we op voorhand toch met z’n allen hadden verwacht. Daar zijn echter zeker argumenten voor aan te dragen. Laten we hopen dat na de winterstop de jongens de draad goed oppakken en dan komen de aansprekende resultaten weer vanzelf.

Dan de jeugd. Dit seizoen is Peter Deelen met veel inzet en passie bij de JO19 aan de slag gegaan. De selectie bleek gaandeweg het eerste seizoenshelft niet breed genoeg, de trainingsopkomst was niet goed en de resultaten vielen tegen met als gevolg dat de motivatie wegebde. Jammer, nu het als Bestuur na veel inspanning eindelijk was gelukt om een gediplomeerde trainer met een staat van dienst voor deze groep te krijgen. En inderdaad ‘was’ omdat Peter helaas te kennen heeft gegeven tussentijds te zullen stoppen met zijn activiteiten binnen onze club. Wij respecteren het standpunt van Peter en wensen hem het allerbeste toe.

Maar hoe dan verder? In overleg met alle betrokkenen zoals leiders, trainers, werkgroep- en jeugdcommissieleden is noodgedwongen besloten om de JO19 voor de tweede seizoenshelft op te heffen en op te splitsen, waardoor enkele jongens naar de senioren gaan (insteek 2e elftal) en enkele jongens naar de JO17 (was JO16 tot aan de winterstop). Temeer omdat de komende jaren geen aanvulling te verwachten is voor de JO19.

Er is al vaak gemeld dat wij als vereniging erg trots zijn op de inzet van onze vrijwilligers; het is immers ons bestaansrecht als vereniging en geen vanzelfsprekendheid. We verwachten dat wanneer je als lid of ouder van een jeugdlid bent ingedeeld voor een taak (denk aan het ophalen van oud papier of het fluiten van een jeugdwedstrijd) je deze taak dan ook serieus neemt en er staat voor onze club. Spijtig genoeg komen personen soms niet opdagen wat ons in de problemen brengt.

Is het nu allemaal kommer en kwel? Zeker niet! de JO11 is onlangs kampioen geworden. Klasse jongens een mooie prestatie die jullie als team hebben neergezet! Verder zien we dat vele trainers/leiders met veel enthousiasme wekelijks met hun elftal aan de slag gaan en dat doet ons als Bestuur goed.

Bestuurlijk komt er in deze tijd veel werk op ons af en dit betekent ook op ons (amateur) niveau keuzes maken en beslissingen nemen die gewoonweg ook maatschappelijk van ons min of meer worden gevraagd. De bestuurlijke voorstellen in de laatste Algemene Leden Vergadering (ALV) zijn daar een voorbeeld van en we zijn blij dat onze leden in het daarop ingezette beleid ons steunen. Bijvoorbeeld het ingevoerde rookbeleid. Een ander voorbeeld is de aanstelling van een vertrouwenscontactpersoon (VCP). We zijn ontzettend blij dat Gilbert van Noorden bereid is om deze belangrijke functie in onze vereniging op zich te nemen.

Een niet minder belangrijk punt; onze accommodatie. Inmiddels zijn we vanaf 2015 met de Gemeente Reimerswaal in gesprek over de zo vurig gewenste en uiterst noodzakelijke uitbreiding van ons complex. Bijna wekelijks krijgen we wel de vraag van één van onze leden hoe het er nu voor staat. Wat kan ik hier van zeggen? Ons geduld wordt fors op de proef gesteld. April aanstaande is het alweer een jaar geleden dat de gemeenteraad het college van B&W huiswerk meegaf. Ik hoop dat de gemeenteraad in het voorjaar dan ook de knoop doorhakt en dat we na zoveel jaren eindelijk weten waar we aan toe zijn: verhuizen of toch blijven zitten op de huidige locatie en daar uitbreiden.

Maar dan nog zijn we er niet, want we hebben op dit moment acute veldproblemen. De (fysieke) klachten bij spelers, door het gebruik van kunstgrasveld, nemen wekelijks toe en de oorzaak hiervan is naar onze mening dat het kunstgrasveld aan het einde van zijn latijn is. Ik hoop dat de gemeenteraad en het college van B&W dit ook inziet en hun verantwoordelijkheid, in het belang van de gezondheid van onze voetballers maar ook die van de bezoekende clubs, durft te nemen en dus niet alleen over onze toekomst een beslissing neemt maar ook over de zo spoedig mogelijk noodzakelijke oplossingen voor de korte termijn! We wachten af…..

Namens het bestuur wens ik u en jullie allen alvast fijne feestdagen toe en bovenal een gezellige jaarwisseling!

Met een sportieve groet,

Kees Hoekman