Zaterdagavond 5 september: Taptoe

KRABBENDIJKE – De oranje vereniging Krabbendijke organiseert op 5 september een Taptoe. Deze taptoe vindt plaats op onze accommodatie. De toegang gratis, aanvang 19.30 uur. Tijdens het ongeveer 2 uur durende spektakel zullen diverse toporkesten hun (muzikale) kunsten vertonen. Naast de Zeeuwse orkesten Juliana uit Middelburg, Jonge Kracht uit Kapelle, Showband Axel uit Axel en Johan Friso Middelburg, zal ook Drumfanfare Beatrix uit Dongen een optreden verzorgen. Voorafgaande de taptoe zullen de verschillende orkesten een muzikale rondgang door Krabbendijke maken. De aftrap van de taptoe wordt gegeven om 19.30 uur met een optreden van juniorencorps Johan Friso uit Middelburg. Zo zal Johan Friso een ieder een kijkje achter de schermen geven bij het voorbereiden en opnemen van een film: van het schrijven van het script, uitvoeren van audities tot aan de voorbereidingen van de set voor de opnames. Uiteraard zullen een romantische liefdes-scene en een heftig actie-shot niet ontbreken. Zullen deze scènes in 1 keer op het witte doek verschijnen of zal er toch nog het één en ander aangepast moeten worden?

Hierna is het de beurt aan Jonge Kracht. Dit orkest is in 1936 opgericht en presenteren hun nieuwe show ‘De Zeeuwse Kust’. Bekende nummers die zij tijdens hun show ten gehore brengen zijn bijvoorbeeld ‘Blauwe Ruis’ van Blof en ‘De Zee’ van Trijntje Oosterhuis. Onlosmakelijk verbonden met Zeeland is het stormachtige verleden; met ‘The disaster of 1953′ wordt gerefereerd aan de watersnoodramp.

Juliana Middelburg uit Middelburg is de 3e deelnemer. Juliana behoort tot de absolute Europese top. Tijdens de diverse wedstrijden in binnen- en buitenland weten ze keer op keer een show van zeer hoog niveau neer te zetten. Het bekendste en meest tragische liefdesverhaal aller tijden zal in 2015 het thema zijn van de show. Van de ontmoeting, het bal-masque tot aan het gevecht; met hun show ‘Romeo & Julliet, a pair of star-crossed lovers’ zal Juliana het verhaal van de 2 geliefden vertellen.

Als 4e korps zal Drumfanfare Beatrix uit Dongen een optreden verzorgen. Het korps bestaat uit een minirette-peloton, slagwerksectie en blazerssectie en heeft een uiteenlopend repertoire met voornamelijk populaire muziek. Drumfanfare Beatrix is een graag geziene gast in binnen- en buitenland. Het korps krijgt uitnodigingen voor parades, defilés, optochten en beschikt tevens over een aantal verschillende shows. Naast deze optredens houdt Drumfanfare Beatrix haar jaarlijkse muziekfestival in het 2e weekend van september.

Terug van weggeweest heeft Showband Axel na een reünie in 2013 een succesvolle herstart gemaakt. Na een lange periode alleen nog op papier te hebben,bestaan, zijn een aantal oud leden opgestaan om Showband Axel nieuw leven in te blazen. Na het aantrekken van verschillende sponsoren werd er al snel een nieuw instrumentarium aangekocht en ook een nieuw uniform aangemeten, welke 19 september gepresenteerd zal worden tijdens de bevrijdingstaptoe in Axel. Ook al is de show nog in opbouw, wil Axel graag deelnemen aan deze taptoe.

In de finale zal zangeres Olga Paauwe haar opwachting maken voor het zingen van het Wilhelmus.