V.V. Krabbendijke speelt voor promotie tegen V.V. Prinsenland

Voor het eerst sinds het seizoen 1998/1999 speelt Krabbendijke 1 weer nacompetitiewedstrijden voor promotie naar een hogere klasse. In deze nacompetie zal eerst moeten worden afgerekend met de huidige 2e klasser, V.V. Prinsenland 1. Mocht deze ronde worden overleefd dan staat de finale te wachten tegen of RCS of DHV.

Maar eerst dus Prinsenland. Dit is voor Krabbendijke een zeer onbekende tegenstander. Deze club is opgericht in 2015 en is voorgekomen uit een fusie tussen V.V. Dinteloord en R.K.S.V. Divo. In de laatste 20 jaar is slechts één keer een wedstrijd gespeeld tussen Krabbendijke en één van deze clubs. In het seizoen 2010/2011 werd een bekerwedstrijd gespeeld op het veld van Dinteloord en het toen net uit de 1e klas gedegradeerde Dinterloord won eenvoudig met 6-2.

Echter tegenwoordig zijn de krachtsverhoudingen een stukje naar elkaar toegegroeid. Krabbendijke is een stabiele derdeklasser geworden zoals de eindrangschikkingen laten zien. Slechts éénmaal nacompetitie tegen degradatie en een 9e, 7e, 6e, 2 maal een 5e en nu dus de 4e plaats laten een stijgende lijn zien in de prestaties. V.V. Prinsenland is dus vorig seizoen begonnen in de 1e klasse maar kansloos gedegradeerd met slechts 8 punten. Dit jaar in de 2e klasse hebben zij ook weer een moeizaam jaar en zijn dus zoals gezegd veroordeeld tot het spelen van nacompetitie tegen degradatie naar de 3e klasse.

Krabbendijke presteert na de winterstop uitstekend met slechts nederlagen met 1 doelpunt verschil tegen de nummers 1 en 2 van de ranglijst, Arnemuiden en RCS. Van de overige 11 duels werden er maar liefst 9 in winst omgezet met in deze 9 wedstrijden slechts 5 tegendoelpunten. Kijken we naar de resultaten van Prinsenland na de winterstop dan zien we dat zij ook 19 punten hebben gepakt na de winterstop met onder andere winst op kampioen Bruse Boys. Maar helaas voor hun blijkt 34 punten niet voldoende om de nacompetitie te ontlopen. Wat verder opvalt is dat Krabbendijke in de hele competitie slechts 20 gele kaarten incasseerde terwijl Prinsenland met 6 spelers er al 31 wist te verzamelen. Zij schuwen dus de duels niet! We gaan dus uitkijken naar 2 zeer boeiende confrontaties waar Krabbendijke op zaterdag 20 mei eerst thuis speelt en op zaterdag 27 mei gaat afreizen naar sportpark De Molenkreek in Dinteloord