Open brief naar gemeente; uitbreiding velden en accommodatie VV Krabbendijke

4416 ZH  Kruiningen

Krabbendijke, 5 oktober 2016

Geachte heer Vogelaar beste Izak,

De voetbalvereniging Krabbendijke vervult in ons dorp een belangrijke sociale functie. Ten eerste uiteraard het sport en spel wat goed is voor de algemene gezondheid voor zowel kinderen als volwassenen. Ten tweede is de vereniging een spin in het web waar voornamelijk leden maar ook ouders, bezoekers en supporters elkaar ontmoeten.

De wijze waarop de vereniging de afgelopen jaren invulling heeft gegeven aan deze sociale functie is tot op heden zeer succesvol geweest. De afgelopen 7 jaar is ons ledenaantal met 46% gegroeid van 200 naar 344 leden. Een overzicht hiervan treft u in bijlage-1. Hier zijn we als vereniging natuurlijk bijzonder trots op zeker gezien de dalende trend in ledenaantal bij andere verenigingen in de provincie.

Sinds 2015 is de accommodatie te klein aan het worden voor het groeiend aantal leden. Tot op heden hebben wij als bestuur daarover met de gemeente regelmatig en op een prettige wijze contact hierover gehad. Anno 2016 wordt tijd voor daadwerkelijke actie en op korte termijn vooruitzicht op uitbreiding van de huidige accommodatie.

Concreet lopen we nu tegen het feit dat er te weinig kleedruimte is voor de jeugd waar we al gebruik maken van de faciliteiten van de tennis en de gymnastiek. Een deel van de ledengroei zit in de dameselftallen en die kunnen niet met de jongens omkleden. Hierdoor is het niet mogelijk om op locatie te douchen en om te kleden wat zeer onwenselijk is gezien het beleid dat na het sporten douchen verplicht is. Zeker gezien de laatste ontwikkeling aangaande gebruik van kunstgrasvelden waarna douchen ten zeerste wordt aangeraden. Overigens is onze vereniging zeer te spreken over het kordaat optreden van de gemeente in deze.

De ruimte op de voetbalvelden wordt nu optimaal benut en de rek is eruit. Nog eerder starten dan 8 uur op zaterdag lijkt ons niet meer humaan en het hoofdveld is nu ook trainingsveld geworden gedurende de week. We hebben nog geluk gehad dat de weersomstandigheden afgelopen jaar zeer gunstig zijn geweest en het hoofdveld ook inzetbaar was als trainingsveld.

Het ingevulde document ‘behoeftebepaling’ zoals opgesteld door KNVB en VNG is tevens bijgevoegd ter onderbouwing en toont aan dat onze vereniging ruimschoots toe is aan uitbreiding. We overwegen nu een ledenstop aan te kondigen omdat de ruimte gewoonweg er niet meer is om nieuwe leden te kunnen laten sporten. We hopen op korte termijn bericht te ontvangen over een concrete oplossing voor dit probleem. De vereniging wil graag de sociale functie binnen de gemeenschap op een goede wijze blijven invullen en rekent op ondersteuning hiervoor vanuit de gemeente.

Met vriendelijke groet,

Bestuur VV Krabbendijke
Peter Polderdijk                                                             Wilma van Oosten

Voorzitter                                                                     Secretaris