o23: Krabbendijke onder 23 slacht Waarde 1

Aan het einde van het seizoen heeft Krabbendijke o23 nog een wedstrijd gespeeld in en tegen Waarde. Het keurkorps van de geel zwarten werd met zeer ruime cijfers verslagen.

Met een wat andere tactiek dan dat zowel Krabbendijke 1, 2 als de A’s gewend zijn begon Krabbendijke aan de wedstrijd. De eerste twintig minuten waren dan ook moeizaam te noemen. Teveel mensen die dezelfde kant op liepen zodat er te weinig afspeelmogelijkheden waren om goed positiespel te kunnen spelen. Toch kwam Krabbendijke na 23 minuten spelen op voorsprong door Bastiaan van Dijk. Direct daarna had Krabbendijke een penalty moeten krijgen maar de scheids vond de overtreding op Jeroen Koster te licht om voor te fluiten. Hierna werd door een omzetting op het middenveld het veldspel van Krabbendijke prima en creëerde het veel kansen. Armin de Bat kreeg een penalty die door Jeroen Sent werd verzilverd en ook De Bat zelf kwam op het scoreformulier door een prima actie van Matthijs Jansen binnen te werken. Ook raakten Bastiaan van Dijk en Chris-Jan Jansen voor de rust nog de lat boven de Waarde goalie. Aan de andere kant van het veld moest doelman Lorenzo Hoekman twee keer naar de grond op inzetten van de voorwaartsen van Waarde maar evenzoveel keer stond hij op zijn post.

In de tweede helft ging Krabbendijke in de beginfase iets teveel mee in het fysieke van Waarde waardoor het het superieure aan kwaliteit even niet aan het licht kon brengen. Echter na 10 minuten pakte het de draad weer op en ging het weer lekker attractief en vrijuit voetballen. Chris-Jan Jansen maakte de 0-4, Armin de bat de 0-5 en Bastiaan van Dijk de 0-6. Zo ging Krabbendijke met nog 25 minuten op de klok dromen van het maken van tien goals en was Waarde helemaal de kluts kwijt. Jeroen Koster maakte ook nog de 0-7 en daarna mocht ook Waarde zich op het scorebord melden. Een vrije trap werd goed ingedraaid, gemist door Krabbendijke maar niet door Waarde. De eerste inzet belande op de paal maar Jordi Steketee schoot de rebound onberispelijk binnen. Het laatste kwartier was weer voor Krabbendijke. Armin de Bat schoot op de paal en Jeroen Sent maakte, met jawel, zijn rechterbeen, de 1-8. Het slotakkoord was voor de mee op gekomen verdediger Ricardo Koole die een prima uitgepelde aanval via De Bat en Van Dijk koel afrondde en de eindstand op 1-9 bepaalde.

Een prima overwinning voor Krabbendijke dat heel veel kansen creëerde, op de eerste 20 minuten na zeer behoorlijk speelde en zo goed als geen kansen weg gaf.

Lorenzo Hoekman
                   Ronny Gijssen, Marc van der Hart, Laurens van Gorsel, Chris-Jan Jansen
Jeroen Koster (70e Matthijs Jansen), Pierre Borgo, Jeroen Sent, Matthijs Jansen (45e Bastiaan van Dijk
                              Bastiaan van Dijk (23e Ricardo Koole) en Armin de Bat