o23: Krabbendijke onder 23 declasseert leeftijdsgenoten uit Huijbergen

In een leuke en sportieve wedstrijd onder leiding van leidsman A. Schriek heeft Krabbendijke ruim gewonnen van Vivoo -23. In de eerste helft werd de basis gelegd voor een prima tweede bedrijf waarin de tegenstander uiteindelijk over de knie werd gelegd.

Krabbendijke begon de wedstrijd met veel druk naar voren en probeerde de tegenstander vast te pinnen op eigen helft. Dit lukte aardig en met veel beweging voorin werd het de tegenstander regelmatig lastig gemaakt. Voetballend kon Vivoo geen oplossingen vinden waardoor Krabbendijke veelvuldig de bal in het bezit kreeg. De achterste linie met Gijssen, Van Koeveringe, Jansen en met name Marco van Velzen, speelde uitstekend. Er werd geen kans weggegeven en ook doelman Hoekman kon deze avond lekker werken aan zijn traptechniek. In het tweede gedeelte van de eerste helft kwamen ook de kansen maar De Bat schoot hoog over, Koster mistte een kopbal van dichtbij en een voorzet van Sent was net te scherp voor de vrijstaande Koster. In de laatste tien minuten werd het spel wat onrustig omdat Krabbendijke te geforceerd op zoek was naar de openingstreffer.

In de rust werd vooral aangegeven op dezelfde manier door te gaan met druk zetten en niet onrustig te worden als de 1-0 zou uitblijven. Na 1 minuut spelen in de 2e helft was daar al de eerste kans voor Krabbendijke. Koster ontfutselde de bal van de keeper maar week daarbij te ver uit naar de zijkant om te kunnen scoren. Ook kon hij in het vervolg geen medespeler meer vinden voor de goal. Hierna volgde een ware stormloop op de goal van Vivoo wat resulteerde in een tiental kansen waarvan er vijf werden benut. Jansen kopte raak uit een hoekschop van Sent, De Bat scoorde uit een prima lange pass van achteruit en miste één op één na een fantastische steekbal van Ronald van Velzen. Ook Van der Zwan en Koster schoven de bal naast de goal alvorens Koster na een prima aanval over meerder schijven de 3-0 op het bord zette. Na weer een prima steekpass kwam Koster weer alleen voor de doelman en hij lobde beheerst raak. Bij deze actie werden wel een aantal tanden door zijn lip geslagen door de uitkomende doelman. De laatste goal was veruit de mooiste van de avond. Een aanval over rechts via Gijssen naar De Bat, inspeelpass naar het midden via Van der Zwan middels een steekpass naar de diepgaande Van Dijk, balletje breed naar de vrijstaande Koole die voor een leeg doel de 5-0 binnenschoof. Een heerlijk uitgespeelde goal!

Zo won het team uit Krabbendijke met een gemiddelde leeftijd van exact 19 jaar eenvoudig van Vivoo. Staf, spelers en supporters tevreden, op naar de winterstop!

Lorenzo Hoekman
Ronny Gijssen, Jordi van Koevering, Chrisjan Jansen ©, Marco van Velzen