MP2: Kruiningen MP2 - Krabbendijke MP2

Na het heerlijke weer van vrijdag moet de MP-2 op een druilige zaterdagmorgen om 11.00 uur de competitiewedstrijd spelen uit tegen Kruiningen. De jongens hebben er alle vertrouwen in dat dit een overwinning wordt, de thuiswedstrijd is gewonnen met 14-1.

Bij aankomst op sportpark de “krusemat” mogen we omkleden in het “jeugdhonk”. Na een goede warming-up staan we klaar voor de wedstrijd. Eerste helft spelen we met de wind in de rug, de regen heeft even een pauze genomen.

Beide teams hebben 6 spelers, we kunnen mooi zonder wissels spelen. Krabbendijke mag aftrappen en direct vanaf de aftrap is duidelijk dat we voor een overwinning zijn gekomen. Binnen 1 minuut kunnen we al kansen noteren voor Stijn L, Lukas en Kyan. Nadat Kyan de paal heeft geraakt is het dan toch raak. Met een solo vanaf eigenhelft opent Kyan de score, 0-1. Ook de 0-2 en 0-3 (mooie een twee met Lukas) worden door Kyan binnen geschoten. Kruiningen recht de rug en drukt Krabbendijke terug op eigen helft. Via een mooie aanval tussen Stijn D en Stijn L is het uiteindelijk Stijn L die de 0-4 binnen schiet. Vanaf de aftrap heeft Kruiningen een grote kans, deze gaat maar net voorlangs, ons betrouwbare verdedigingsblok; Luca en Tesse zijn gewaarschuwd. De 0-5 wordt door Stijn L binnen geschoten en nog voor rust bouwen we de voorsprong uit via een prachtige aanval. Vanuit de achterste linie wordt de bal breed gespeeld door Luca naar Tesse, vervolgens vooruit langs de lijn naar Stijn L, direct door naar Kyan die deze kans vakkundig afmaakt, 0-6 ruststand.

Na de rust twee ongewijzigde teams, Kruiningen geeft direct druk naar voren. Stijn L verdient een hoekschop, deze zal hij zelf nemen. De bal komt laag voor en het schot van Kyan wordt geblokt door de verdedigers van Kruiningen. Na een solo van Kyan is het Stijn L die zijn derde doelpunt van de ochtend laat noteren. Direct vanaf de aftrap is er een solo van Lukas, de bal gaat net naast. Kruiningen probeert meer drukt te zetten via de lange bal. Maar elke keer weer staan de verdedigers van Krabbendijke paraat om de bal te onderscheppen. Na een schot van Kyan op de paal is het Stijn L die de afgeslagen bal oppikt en in de korte hoek binnen “ puntert”. Weer een schot van Kyan op de paal en ook de rebound van Stijn L wordt geblokt. Een schot van Stijn L gaat via de “keeper” op de paal. Vervolgens komt Kruiningen 2 x goed voor de dag, beide kansen blijven onbenut. Vanuit de counter is het Kyan die de 0-9 en 0-10 maakt, de laatste via een een twee met de paal. Einde wedstrijd.

Een goede overwinning van de “MP-2” en door allemaal goed gespeeld. Super gedaan, woensdag weer lekker trainen.