MC1: RCS MC1 - Krabbendijke MC1

Na vorige week een fantastisch resultaat neer gezet te hebben in de 1ste competitie wedstrijd stond vandaag RCS op het programma. Voorafgaand aan de aftrap was de inschatting dat dit wel eens een hele lastige wedstrijd zou worden. De dames van RCS waren gemiddeld toch iets groter en hadden al wat meer competitie ervaring.

De wedstrijd begon vanaf het begin van beide kanten erg voorzichtig. Beide teams waren wel aan elkaar gewaagd, RCS won wat meer duels op basis van felheid. Een beetje ongelukkig kwamen we op 0-1 achter doordat meerdere dames de bal miste. Hierna een mooie kans voor Krabbendijke helaas net over. Een mooi opgezette aanval van RCS zorgde voor 0-2. Daarna een hele grote domper voor Krabbendijke. In een fair maar hard duel raakte onze rechterspits Sabine Lobbezoo stevig geblesseerd aan haar enkel en kon niet meer verder spelen. De schrik van deze blessure zat er bij het hele team toch wel een beetje in en dit zag je begrijpelijk terug in het spel. Een merkwaardige en ook wel hilarische actie zorgde voor een eigendoelpunt. Met 0-3 ruststand mochten we aan de thee.

In de rust werd de dames er op gewezen gewoon lekker vrijuit te gaan voetballen en wat meer vertrouwen te hebben, want we waren echt niet minder dan RCS. Dit werd de 2de helft dan ook goed op gepakt. In no-time wist de centrale spits een prachtig doelpunt te maken, waarbij de steekpass van de centrale middenvelder zeker zo mooi was. Na dit doelpunt was MC1 VV Krabbendijke de betere ploeg. Door een merkwaardige beslissing kregen we een penalty tegen die RCS verzilverde. Echter door deze tegenslag lieten de dames zich niet van de wijs brengen. Er werd hard gewerkt en ook goed gevoetbald wat zich uitbetaalde in het 2de doelpunt. Daarna kwamen er nog een legio aan kansen. 2x werd onreglementair een doorgebroken speler gestopt en een aantal keren zat hun keeper er goed bij. Al met al misten we toch dat kleine beetje geluk waardoor er verloren werd met 5-2.

Ondanks het verlies een wedstrijd waar elke speler trots op mag zijn, en waar de nodige leerpunten uit te trekken zijn. Hard trainen, plezier hebben en ook beetje luisteren dan zal de opgaande lijn zeker nog verder doorzetten.

Balen Sabine van je blessure, doe het even rustig aan en namens het hele team sterkte en we hopen dat je er weer snel bij bent.