F4: Krabbendijke F4 - RCS F5

Trainer/leider: Alex Tramper en Joris Jakobsen.

Afwezig: Renate Brandenburg, Finn Lobbezoo en Ivan Verton.

Opstelling: -Anouschka Meeuwsen, Chidera Nelis (Keep 1ste helft.), Lars Jakobsen, Sem Breijer, Justin Paauwe, Robin Paauwe, Björn Wijnen, Sven Bal, Yannick Westerweele (Keep 2de helft.)

We hebben de wedstrijd gespeeld met 8 tegen 8. Vandaag spelen we tegen RCS F5, wat op papier een zware wedstrijd wordt, gezien de statistieken. RCS F5 heeft bijna alles gewonnen en staan aan kop. Na het omkleden gaan we naar het veld waar het nog even wachten is op de scheids. Het regent wat maar het mag de pret niet drukken. Voor ons is het wel makkelijk dat we maar 1 wissel hebben zodat we daar ons hoofd niet over hoeven te breken. Na de warming-up zet ik de spelers op hun plek, zover je daar bij ons over mag spreken. We proberen er wat lijn in te krijgen maar het belangrijkste is dat ze er lol aan hebben. De spelers van RCS krijgen precies hun positie aangewezen door hun coach. Het belooft wat te worden.

Na de aftrap gaat RCS snel van start. Onze jongens en meisjes kijken een paar minuten de kat uit de boom en laten ze even komen. RCS doet dan ook meteen een poging om de 0-1 te zetten maar deze wordt gepakt door onze keeper. Hierna volgt een aanval van Krabbendijke en ze spelen goed naar voor. Sven krijgt na 5 min. ook de kans op 1-0 maar deze gaat net voor langs. Jammer maar het laat wel zien dat onze spelers durven te spelen tegen dit team. Er volgt nog een aanval van Krabbendijke maar deze wordt goed verdedigt door RCS. Na 9 min. krijgen we de kans om 1-0 te maken en Sven zet dan ook fraai de 1-0. Dit gaat boven verwachting. Het spel wordt veel gespeeld op de helft van RCS en rond de middenlijn. Er ontstaan een aantal kansen over en weer maar hieruit wordt niet gescoord. Er moet wel druk gewerkt worden door de leider van Krabbendijke anders loopt de verdediging helemaal naar voor en zijn we kansloos. In de 18de min. ontstaat er een kans voor Krabbendijke. Er wordt door Sven geschoten op doel. In de rebound weet hij de keeper te passeren. 2-0. Na de aftrap gaat RCS meteen aan de haal met de bal. Er moet stevig verdedigd worden door Yannick. Hij speelt netjes de bal maar er wordt wel een vrije trap gegeven aan RCS. Het is niet ver van de goal. We zetten de spelers vlug neer maar een aantal staan voor het zicht van de keeper en de vrije trap wordt snel genomen. De speler van RCS schiet mooi onderkant lat in het doel van Krabbendijke. Deze bal is onhoudbaar voor onze keep. 20ste min. 2-1. Dit is ook de ruststand.

In de rust proberend we de spelers van Krabbendijke zo goed mogelijk te wijzen op de fouten die ze maken, zodat we geen goals meer tegen krijgen want deze willen we toch graag winnen. We gaan beginnen aan de 2de helft. We wisselen van keeper. Krabbendijke komt wat zwak uit de rust. Er wordt niet goed opgelet. En RCS krijgt dan ook kansen om te scoren. Gelukkig worden ze gemist of gered door onze keeper. In de 6de min van de 2de helft weet Chidera de hele verdediging van RCS op zijn kop te zetten en zet de 3-1 op het score bord. Dit gaat goed kommen zolang RCS maar niet scoort. Die gedachte is nog maar net uit ons hoofd of RCS speelt een bal door het midden op hun spits. Lars staat er alleen voor maar weet de speler van RCS niet meer te verdedigen. Hij trekt nog aan het shirtje maar de speler van RCS weet de 3-2 binnen te tikken zo rond de 10de min van de 2de helft. Het gaat nog spannend worden zo in de tweede helft. Krabbendijke gaat nog een paar keer in de aanval maar komt niet meer tot scoren. Daarin tegen weet RCS ons nog wel tot zweten te krijgen. Er zijn een paar corners waar een aantal gevaarlijke kansen uit ontstaan en een vrije speler die net voorlangs schiet. Ach ja je moet ook een beetje geluk hebben. Het vergt dan ook heel wat coaching om de jongens en meisjes op de juiste positie te laten staan zodat RCS weinig kansen kan creëeren. Gelukkig volgt het eindsignaal. We hebben de winst binnen. Mooi want dit soort wedstrijden zijn slecht voor je hart als je het mij vraagt maar wel leuk en heel spannend. We zijn trots op onze spelers. Niet alleen diegene die hebben gescoord maar ook de rest van het team heeft zijn best gedaan. Ze mogen trots zijn op hun prestatie. Goed gedaan jongens en meisjes van Krabbendijke F4!!!

We gaan nog snel penalty's nemen want de regen wordt niet minder en de spelers krijgen het koud. Onze keeper weet een heleboel ballen van RCS te stoppen. Goed werk. Sven, Chidera, Robin en Anouschka weten de keeper van RCS te passeren. Helaas wisten Justin, Sem, Lars, Björn en Yannick de keeper van RCS niet te verlijden. Nogmaals goed gespeeld allemaal.

Volgende week hebben we meteen de return wedstrijd tegen RCS. We hopen dan toch ook op winst. Misschien ligt een tweede plek dan nog in het verschiet voor Krabbendijke F4. Tot volgende week allemaal.

Het is geen training op maandag vanwege 2de paasdag.