F2: Krabbendijke F2 - Kruiningen F1

Trainers/begeleiders
Huib Zandee, Rudy de Leeuw en Flip van Noorden
Opstelling
Gijs van Noorden, Twan Zandee, Mike de Leeuw, Benjamin Pol, Milan Franje, Gemma Engelse, Justin van de Berge, Jordy de Kraker, Daniel de Poortere, Sofie Sinke en Yara Baas

Als trainer met als geboortegrond Kruiningen is dit een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Een hele week zenuwachtig. Maar deze morgen gaat het gebeuren. We spelen de wedstrijd om 9:00uur. De jongens en meisjes van de F2 komen om een uur of half 9 op het sportpark van Krabbendijke aan. Het team is compleet deze morgen. Geen zieke en er zijn ook geen blessures. Na te zijn omgekleed, betreden we de wei om te starten aan de warming-up.  Kruiningen F1 heeft maar 7 spelers, we spelen dan ook 7 tegen 7. Dat betekent wel dat wij als Krabbendijke F2 4 wissels hebben.

De scheidrechter deze morgen is Mark de Bat. Hij oogt wat vermoeit maar dat komt omdat hij in de nacht er voor maar te horen kreeg dat hij deze wedstrijd moet fluiten. Kruiningen F1 trapt af voor het begin van de wedstrijd. Krabbendijke F2 gaat gelijk op jacht naar de bal en zet gelijk een aanval op. Het is in de eerste minuten Krabbendijke F2 dat overheerst. Jordy de Kraker schiet in de 6de minuut  de bal snoei hard in het doel 1-0. De jongens en meisjes van Krabbendijke F2 gaan iedere week weer beter voetballen. De combinaties zien er deze morgen ook weer goed uit. Benjamin Pol is de tweede speler die deze morgen het netje laat bollen, in de 10de minuut 2-0. De spelers van Kruiningen F1 komen niet aan voetballen toe.  Voorin draait het lekker bij Krabbendijke F2. Benjamin Pol krijgt de bal van Jordy de Kraker en schiet de bal binnen. 3-0 in de 11de minuut. Een minuut later is het net andersom. Jordy de Kraker krijgt de bal van Benjamin Pol en deze wordt met links mooi binnen getikt. 4-0 in de 12de minuut. Een gouden duo die twee voorin! Mike de Leeuw verovert de bal achter in en speelt de bal naar Justin van de Berge. Mike de Leeuw loopt gelijk door naar voren en als Justin van de Berge de bal naar Benjamin Pol speelt, is Mike de Leeuw voor het doel te vinden. Benjamin Pol geeft de bal voor en Mike de Leeuw rond koelbloedig af. 5-0 in de 18de minuut. Dit was een mooie aanval. Eentje uit het boekje en beloond met een mooi doelpunt. Twee minuten later gaat de bal via Milan Franje naar Daniel de Poortere en die speelt de bal naar Justin van de Berge. Justin van de Berge kijkt en schiet de bal mooi in de rechterhoek. 6-0 in de 20ste minuut. Scheidrechter Mark de Bat kijkt op zijn horloge en ziet dat het tijd is voor de rust.

De jongens en meisjes van de Krabbendijke F2 nemen de complimenten in ontvangst voor het goede spel in de eerste helft. Kantine juffrouw Heleen heeft weer voor een lekkere versnapering gezorgd voor de spelers. Trainers en leiders moet zich zelf voorzien. In de rust word Gijs van Noorden uit het doel gehaald. Twan Zandee zal de tweede helft het doel verdedigen.

Als de tweede helft begint lijkt het erop  dat Krabbendijke F2 wat meer moeite heeft met de tegenstander Kruiningen F1. In de 25ste minuut komt Kruiningen F1 voor het doel en schiet de bal bij Twan Zandee binnen 6-1. Twan Zandee kon aan dit doelpunt niets doen.  Tijdens de tweede helft kwam er meer wind en het zonnetje ging weg. Je kon zien dat er spelers waren die last van de kou kregen. Maar als je het koud hebt tijdens een voetbalwedstrijd dan loop je niet genoeg. De laatste minuten komt Gijs van Noorden in het veld als voetballer. Gijs doet leuk mee maar als de bal uit een corner van Kruiningen F1 voor zijn voet komt, schiet hij koelbloedig de bal achter Twan Zandee. 6-2 in de 25ste minuut, een ongelukje. Twan Zandee stond de tweede helft erg goed te keepen, hij maakte een paar mooie reddingen. De rest van de tweede helft gebeurde er weinig meer en er werd verder ook niet meer gescoord. Scheidsrechter Mark de Bat fluit af voor de wedstrijd en gaat er als een raket vandoor. Mark moet zelf ook nog gaan voetballen met Krabbendijke F3.

Na de wedstrijd is het zoals altijd strafschoppen nemen. De spelers nemen strafschoppen onder begeleiding van Huib Zandee. Twan verdedigt het doel voor Krabbendijke F2 en weet er een aantal te stoppen. De keeper van Kruiningen F1 stopt er ook een paar maar kan niet voorkomen dat Gijs van noorden, Twan Zandee, Jordy de Kraker, Justin van de Berge en Daniel de Poortere hun pingel binnen schieten.

Het was weer een mooie voetbalmorgen, winnen van Kruiningen F1, het publiek wat er in grote aantallen aanwezig was en het voetbal wat met vlagen erg goed was. Het is voor de trainers/leiders een genot om met een team als dit iedere week op stap te gaan. We zien dat het voetbal er steeds beter uit gaat zien. Het belangrijkste van dit team is dat het een echt vriendenteam is…