F2: Krabbendijke F2 - Heinkenszand F1

21-02-2015
Trainers/begeleiders
Huib Zandee, Rudy de Leeuw en Flip van Noorden
Opstelling Gijs van Noorden, Twan Zandee, Daniel de Poortere, Benjamin Pol, Milan Franje, Gemma Engelse, Justin van den Berge, Jordy de Kraker en Yara Baas
Afwezig
Sofie Sinke, Mike de Leeuw

Zaterdagmorgen het is weer tijd voor een potje te ballen. Deze morgen is het team van Heinkenszand F1 op bezoek. De wedstrijd staat vroeg gepland, de aftrap is om 8:45uur. De spelers druppelen, met de slapers nog in hun ogen, binnen om een uur of 8. De trainers/leiders zitten aan de koffie en bespreken de opstelling en tactiek voor deze morgen. Mike de Leeuw en Sofie Sinke hebben zich wegens ziekte afgemeld. Na het omkleden is het tijd voor de warming–up. Heinkenszand F1 heeft vanmorgen maar 7 spelers en we spelen dan ook 7 tegen 7.

Als de klok 8:47uur aangeeft, is het de scheidsrechter Jeroen Sent die fluit voor het begin van de wedstrijd. Krabbendijke F2 trapt af en begint vol goede moed aan de wedstrijd. Achterin bij Krabbendijke F2 neemt Milan Franje het stokje van de laatste man over van de zieke Mike de Leeuw. De jongens van Krabbendijke F2 zitten fel op de bal, maar Heinkenszand F1 biedt goede tegenstand. De eerste minuten gaat het gelijk op. Het is in de 5de min Jordy de Kraker die de bal binnenschiet 1-0. Twee minuten later is het Benjamin Pol die de bal op Justin van den Berge speelt, die beheerst de bal in het netje tikt, 2-0 in de 7de minuut. Heinkenszand F1 deelt wat speldenprikjes uit op het doel van Gijs van Noorden, maar hij weet de ballen te keren. In de 17de minuut is er een miscommunicatie tussen Yara Baas en Milan Franje. Een speler van Heinkenszand F1 pikt de bal op en schiet de bal beheerst binnen bij Krabbendijke F2. Stand 2-1. Yara Baas staat als een tijger te voetballen als ze de bal verovert. Yara Baas speelt de bal naar Twan Zandee die de bal via Gemma Engelse naar Daniel de Poortere speelt. Daniel de Poortere geeft een voorzet en het is wederom Justin van den Berge die de bal binnenschiet in de 18de minuut 3-1. Deze stand is ook gelijk de ruststand.

In de rust zetten de trainers/Leiders Huib en Flip de spelers weer op scherp. Ze kunnen veel beter dan dat ze nu laten zien. Als de spelers hun limonade, bifi worstjes, muesli repen of ontbijtkoek naar binnen hebben gewerkt, is het tijd voor de tweede helft.

Heinkenszand F1 trapt af voor de tweede helft. Krabbendijke F2 gaat er weer vol op. Het lijkt erop dat de peptalk in de rust heeft geholpen. De spelers van Krabbendijke F2 spelen beter dan in de eerste helft. Het is in de 24ste minuut Jordy de Kraker die de 4-1 mooi binnenschiet. Jordy de Kraker is deze morgen goed op dreef en schiet 5 minuten later in de 29ste minuut de 5-1 binnen. Heinkenszand F1 probeert er van alles aan te doen om het tij te keren maar het lukt niet. Benjamin Pol de topscoorder van het vorige seizoen, wil ook zijn doelpuntje graag meepikken. Als Benjamin Pol de bal in de 31ste minuut op zijn pantoffel krijgt en hard binnenschiet is het 6-1. Het spel van Krabbendijke F2 is steeds beter, wat ook in doelpunten is te zien. In de 37ste minuut is het wederom Jordy de Kraker die scoort en de stand op 7-1 zet . Dit is ook de stand als scheidsrechter Jeroen Sent het eindsignaal fluit.

Na de wedstrijd nemen de spelers nog strafschoppen. Er worden er maar 2 binnengeschoten door de spelers van Krabbendijke F2. De spelers van Heinkenszand F1 schieten er 4 binnen.

Het was vroeg opstaan deze morgen maar als je dan op het veld staat en de jongens en meisjes met veel plezier ziet voetballen, is dat helemaal geen straf. De 3 punten zijn binnen. Het was weer een leuke zaterdagmorgen voor zowel de spelers, publiek en zeker voor de trainers/leiders. Allen dank hiervoor…