F2: Krabbendijke F2 - Arendskerke F2

14-02-2015
Trainers/begeleiders
Huib Zandee, Rudy de Leeuw en Flip van Noorden
Opstelling Gijs van Noorden, Twan Zandee, Mike de Leeuw, Benjamin Pol, Milan Franje, Gemma Engelse, Justin van de Berge, Jordy de Kraker en Yara Baas
Afwezig
Sophie Sinke, Daniel de Poortere

Eindelijk, de competitie is weer van start gegaan deze week voor Krabbendijke F2.  Na een paar weken goed trainen en aflastingen van de eerste wedstrijden, is het vandaag dan eindelijk zover dat we een wedstrijd spelen. We weten als team niet wat ons te wachten staat deze competitie. Het zijn veelal onbekende tegenstanders. Na het kampioenschap van de vorige competitie, spelen we nu een klasse hoger. De tegenstander deze zaterdagmorgen is VV Arendskerke F2.

De trainers / leiders hebben deze morgen al vroeg telefonisch overleg. Sofie Sinke en Daniel de Poortere hebben zich afgemeld voor deze wedstrijd. Het blijkt ook nog dat Mike de Leeuw ziek is en dat Benjamin Pol een wond aan zijn oog heeft. De trainers /leiders hebben van Mike en Benjamin geen afmelding en besluiten om af te wachten tot de wedstrijd. Er zijn altijd opties om nog een extra speler op te trommelen.

Het is een uur of half tien als de spelers op het sportpark arriveren. Ook Benjamin Pol en Mike de leeuw zijn van de partij, echte bikkels. We kleden om en gaan warmlopen. We spelen vandaag op het hoofdveld. Wat een luxe. De tegenstander is VV Arenskerke F2. We spelen 8 tegen 8. De scheidsrechter deze morgen is Ronald van Velzen.

De wedstrijd begint om 10:15 uur. VV Arendskerke F2 trapt af. Krabbendijke F2 is nog niet wakker. Ze voetballen als een natte krant.  Het is dan ook VV Arenskerke F2 die veel op de helft van Krabbendijke F2 te vinden is. Na een paar doelpogingen van VV Arendskerke, die goed worden gestopt door keeper Gijs van Noorden, is het toch VV Krabbendijke die de openingstreffer maakt. Benjamin Pol geeft de bal na een lange rush voor op Justin van de Berge die de bal mooi met een sliding tegen het netje glijdt. 1-0 in de 12de minuut. Twee minuten later is het een corner voor VV Arendskerke F2. De bal wordt goed genomen en er ontstaat een scrimmage voor het doel. Via het been van Mik de Leeuw gaat hij in het doel. 1-1 in de 15de minuut. Het voetbal is niet goed maar wat een werklust van de jongens en meisjes van krabbendijke F2. Het is in de laatste minuut van de eerste helft als er een vrije trap voor Krabbendijke F2 wordt gegeven. De bal ligt op een mooie positie van het doel. Justin van de Berge denkt niet te lang na en schiet de bal vlug en strak op het doel en zo wordt het 2-1 in de 20ste minuut. De scheidsrechter fluit na de aftrap gelijk voor de rust.

Na een 2-1 voorsprong in de laatste minuut van de eerste helft is de limonade toch wat lekkerder. De trainers/leiders proberen nog wat aanwijzingen te geven om er de tweede helft wat meer voetbal in te krijgen.

De aftrap van de tweede helft wordt door Krabbendijke F2 gedaan. Krabbendijke F2 begint feller als de eerste helft. Het voetbal is iets beter maar nog geen 10. De spelers spelen vaak op de helft van de tegenstander en schieten keer op keer op het doel maar hij wil er maar niet in. Het is dan Benjamin Pol die na 10 minuten het netje laat bollen en maakt in de 30ste minuut de 3-1. Krabbendijke F2 weet deze stand vast te houden en speelt de wedstrijd uit. Het is dan ook gelijk de einduitslag. Na de wedstrijd nemen de spelers nog strafschoppen. Er worden er een paar mooi binnen geschoten en er zijn er een paar die missen.

De eerste wedstrijd van het seizoen is gespeeld. Het was voetballend gezien een slechte wedstrijd. Maar als je de slechte wedstrijden ook wint en dan wel op inzet dan mag je als trainer/leider niet ontevreden zijn. De eerste 3 punten zijn binnen. Iedereen heeft weer gevoeld hoe het is om een wedstrijd te voetballen. Ik denk dat we met zijn allen weer een mooi voetbal seizoen voor de boeg hebben. Op naar de volgende wedstrijd…