F2: Krabbendijke 2 - FC Bergen F2

Trainers/begeleiders
Huib Zandee, Rudy de Leeuw en Flip van Noorden
Opstelling
Gijs van Noorden, Mike de Leeuw, Twan Zandee, Benjamin Pol, Jordy de Kraker, Milan Franje, Justin van de Berge, Yara Baas, Gemma Engelse en Pascalle Aantjes

Zaterdag morgen om 8:15 uur in de kantine aan de koffie om de tactiek door te nemen voor de wedstrijd van deze morgen. Het is vandaag erop of eronder. Bij winst of gelijkspel zijn we kampioen. De spelers druppelen binnen om een uur of half 9. De jongens en meisjes zien er rustig uit geen stress of zenuwen. De trainers/ leiders en de ouders van de spelers hebben er meer last van. De spelers gaan zich gereed maken voor dé wedstrijd van het seizoen. Na het omkleden gaan we naar het veld en beginnen we aan de warming-up. FC Bergen begint een paar minuten later ook aan de warming–up. Iedereen doet zijn ding en bij de spelers is nog steeds geen stress te bekennen. We spelen deze morgen 8 tegen 8.

De scheidsrechter Ruben Matthijsse is inmiddels ook op het veld en laat de jongens nog even rekken en strekken. De klok geeft 3 minuten over negen aan als we beginnen aan de wedstrijd. Krabbendijke F2 trapt af. FC Bergen gaat gelijk in de aanval en spelen best goed. De zenuwen van de  trainers/leiders en de supporters langs de lijn worden de eerste minuten op de proef gesteld. FC Bergen F2 is sterker dan Krabbendijke F2, vooral fysiek zijn ze sterker.  De wedstrijd is 4 minuten bezig als Krabbendijke de strijd op het middenveld verliest door de fysieke kracht van FC Bergen F2. Maar als we op kracht minder zijn dan maar voetballen. Het levert direct resultaat op. Na een gemiste kans van Jordy de Kraker in de 5de minuut, is het Benjamin Pol die de 1-0 op het scorebord zet voor Krabbendijke F2. De supporters gaan helemaal uit hun dak. De supporters hebben geen tijd om op adem te komen want een minuut later in de 7de minuut is het wederom Benjamin Pol die de stand op 2-0 schiet. Iedereen wordt gek en er gaat bijna een wave langs de lijn. Krabbendijke F2 begint sterker te worden door gewoon goed voetbal te spelen. Het is een paar minuten later in de 17de minuut dat Jordy de Kraker een bal vol raakt en hard in het doel schiet 3-0. Deze stand is ook gelijk de rust stand.

Met 3-0 voor is de limonade in de rust toch net wat lekkerder dan bij een achterstand. Zeker als het om de kampioenswedstrijd gaat. De spelers nemen hun rust en de trainers /leiders en de ouders van het team hebben nog wat te regelen voor einde wedstrijd. Na 10 minuten rust komt de scheidsrechter Ruben Matthijsse de spelers weer halen voor de tweede helft.
Terwijl we naar het veld lopen horen de spelers in de verte plop plop plop. Milan Franje roept dat is mijn vader met de Lanz bulldog. We mogen op de kar als we kampioen worden. De trainers /leiders roepen de spelers tot kalmte. We moeten nog een tweede helft voetballen.

De scheidsrechter fluit voor het begin van de tweede helft. De spelers van Krabbendijk F2 zetten de knop om en gaan weer voetballen. Na twee minuten in de 22ste minuut is het Jordy de Kraker weer die een doelpunt maakt 4-0. FC Bergen F2 geeft nog steeds niet op. Als zij deze wedstrijd winnen kunnen ze ook kampioen worden. Ze komen een paar keer voor het doel maar hun pogingen worden goed gered door keeper Gijs van Noorden. Hij heeft dit seizoen bijna niets te doen gehad maar als het moest stond hij er ook. In de 30ste minuut is er nog een hoekschop voor FC Bergen F2. De bal wordt laag bij de eerste paal geschoten en via een paar benen rolt hij binnen in het doel van Krabbendijke F2 stand 4-1. Krabbendijke F2 blijft kalm en speelt de wedstrijd uit. Als de scheidsrechter fluit voor einde wedstrijd. Nemen de spelers strafschoppen. Normaal gesproken hou ik bij wie er scoort maar ik was zo bezig met het vieren van het kampioenschap in mijn gedachten dat ik dat helemaal ben vergeten.

Als iedereen klaar is, kan er feest gevierd worden. Er worden bekers uitgedeeld voor iedereen en voor het team een hele grote beker. Nu is het snel wat warms aantrekken en op de trekker met de kar. Kampioenen moeten op een trekker met kar door het dorp worden gereden zodat iedereen weet dat ze kampioen zijn. Na een super grote ronde door het dorp, keren we terug op het sportpark te Krabbendijke, waar de flessen echte kinderchampagne worden ontkurkt. Hier moet op gedronken worden uit de grote beker. Zo nu nog even douchen want als toppers heb je op een dag als deze een strak schema. Als iedereen gedoucht is en de felicitaties in ontvangst  heeft genomen, is het nog friet eten met een frikadel in de kantine. Als iedereen de zijn buikje vol heeft gaan de spelers weer op huis aan.

Wat is het toch mooi om trainer leider te zijn van een team als Krabbendijke F2. Dit team heeft echt van alles wat. Spelers van drie verschillende scholen, een team van jongens en meisjes. Een supportersaanhang van alle leeftijden, de oudste is 78 en de jongste moet in juni nog geboren worden. Ik wil iedereen bedanken voor dit mooie seizoen. Deze beleving als afgelopen zaterdag is alleen maar mogelijk met spelers, ouders en supporters als jullie, echt geweldig hier zijn geen woorden voor…..