E1: Krabbendijke weet nu wel te winnen van Yerseke

Verdedigers: Robbert, Jordan, Quinten en Bowen
Middenvelders: Annyck, Luuk, Esmee, Sven
Spitsen: Niels, Iloy

Vandaag spelen we op de Krabbendijkse grasmat. Ondanks dat het zoveel geregend had kon het gelukkig gewoon doorgaan. Yerseke wat in de voorgaande duels voor ons altijd een lastige tegenstander bleek (2x gelijk spel) is vandaag onze tegenstander.

1e helft: We beginnen de 1e helft fel met veel druk op de bal. Wat nog niet resulteert in grote kansen voor ons. De wedstrijd gaat op en neer, maar Yerseke komt niet tot een schot op het doel van ons. Na 10 minuten spelen ontstaat het 1e doelpunt voor ons. Een corner van Luuk word weggehaald door de verdedigers van Yerseke, en beland voor de voeten van Bowen die niet twijfelt en uithaalt, de bal word van richting veranderd en de 1e van vandaag is een feit. 1-0 De 1e helft spelen we goed maar helaas leidt dit niet tot meer doelpunten. Wel wordt nog 3 keer het alluminium geraakt door schoten van Niels en Iloy. Het lijkt op de wedstrijden die we al tegen Yerseke gevoetbald hebben (Compititie en Beker), we zijn de bovenliggende partij maar maken het niet af

2e helft: Na bemoedigende woorden van de leiders is het aan ons de taak om het in de 2e helft af te maken. Dit hebben we goed begrepen want de 2e helft is nog geen 2 minuten oud en we maken de 2e van vandaag. Na een aanval van Yerseke wordt de bal onderschept achterin en bij Iloy in de voeten gebracht, na een prachtige combinatie ontvangt Niels de bal terug en maakt de 2-0 Dan gaat het snel want een minuut later is het weer raak. Iloy word onderuit getrapt op 15 meter van het doel vrije trap. Luuk gaat achter de bal staan en schiet keihard... Helaas op de lat maar Niels is attent kapt 2 man uit en maakt de 3-0. Nu we zien dat Yerseke rijp voor de slacht is gaan we door, we zetten gigantisch veel druk voorin en Yerseke weet hier niet mee om te gaan. Luuk onderschept de bal hierdoor en ziet Niels vrij staan bij de achterlijn. Hij passt de bal in op Niels en rent zelf richting het doel. Niels bewaard het overzicht en legt de bal terug op Luuk die de keeper op het verkeerde been zet en de 4-0 maakt. Hierna zijn we het nog steeds niet beu en combineren Iloy en Niels er rustig op los, dit leidt tot het volgende doelpunt. Iloy ontvangt de bal van uit achteren en geeft een perfecte steekbal op Niels die 1 op 1 rustig blijft en de 5-0 binnenschuift. Hierna gaat het gas er even vanaf en gaat Yerseke voetballen maar mede door een goed georganiseerde verdediging en middenveld weten we Yerseke af te stoppen. 2 minuten voor tijd gaat Niels achter de bal staan voor een corner, hij geeft deze strak voor en gaat via het been van een speler van Yerseke in het doel 6-0. Dit was ook gelijk de laatste noemswaardige actie.

Na een hele wedstrijd goed voetbal weten we het kwaliteitsverschil in de 2e helft op papier te zetten. Goed gedaan jongens en meisjes. Volgende week staat de belangrijke wedstrijd tegen Colijnsplaat op het programma als we deze wedstrijd winnen zijn we kampioen. We kijken hier natuurlijk al weer harstikke naar uit.