A1: Roosendaal A2 - Krabbendijke A1

Na een drietal nederlagen en een zwaar bevochten 1-0 thuisoverwinning tegen SVC 1 was het nu de uitwedstrijd naar Roosendaal. Jeroen Sinke, Wim-Jan Luijk en Patrick Dijl van de B’s gingen mee. Met 12 man maar net voldoende. Krabbendijke A1, momenteel de nummer vijf van de ranglijst draait behoorlijk mee in de 2e klasse. Roosendaal A2 staat met 1 wedstrijd minder gespeeld net onder Krabbendijke. Een fysiek sterke ploeg met veel lengte! Krabbendijke begon matig aan de wedstrijd en Roosendaal startte sterk. Roosendaal zette goed druk op de spelers van Krabbendijke en hier konden we moeilijk mee omgaan. De verdediging met Ricardo, Jeroen Sinke, Frank en Marco werd gelijk onder druk gezet. Ruben, de gelegenheidskeeper, kreeg gelijk ook het nodige werk, maar voetbalde sterk mee. Al vrij snel in de wedstrijd raakte Jeroen geblesseerd en moest Patrick invallen en dit was gelijk de eerste keer dat hij bij de A’s mee speelde! Roosendaal kwam door het felle spel, in korte tijd op een 2-0 voorsprong. Ook de 3-0 leek al gemaakt, waarbij Ruben al omspeeld was en de bal voor het intikken was, maar werd op een knappe wijze alsnog voorkomen door Ricardo, die daardoor Krabbendijke nog in de wedstrijd hield. Krabbendijke creëerde weinig kansen, maar bij een snelle counter en een fraaie pass van Pierre, kwam Bastiaan alleen voor de keeper te staan. Helaas werd deze goede kans gemist. Net voor rust rondde Pierre met een lob over de keeper fraai af na een even zo mooie pass van Ricardo, 1-2. Dit was de ruststand.

In de rust waren we het er allemaal over eens dat er meer inzat. Met meer inzet, felheid, kort op de tegenstander, maar met eenvoudig en rustig voetbal, moesten we proberen de wedstrijd naar ons toe te trekken. Zo gingen we de 2e helft in. Al vrij snel scoorde opnieuw Pierre met een schot van grote afstand de 2-2, waarbij de keeper niet geheel vrijuit ging. Na de 2-2 herpakte Krabbendijke zich sterk en werden er kansen gecreëerd. Er was rust in het spel en de bal werd rustig rondgespeeld. De verdediging stond goed met Ricardo als laatste man en Patrick als voorstopper. Patrick speelde vanaf het eerste moment een sterke wedstrijd waarbij het absoluut niet te zien was dat hij zijn eerste wedstrijd speelde in de A’s! Marco en Frank kwamen met regelmaat vanaf de back posities sterk op. Ronald controleerde het middenveld en ook Julian en Pierre stonden hun mannetje op het middenveld. De voorhoede met Matthijs, Wim-Jan en Bastiaan kreeg geleidelijk meer mogelijkheden. Roosendaal werd met regelmaat sterk terug gedrukt en de 2-3 werd uiteindelijk ook gemaakt! Bastiaan trapte het leer in het doel. De ontlading bij de spelers van Krabbendijke was groot, maar zeker verdiend! Roosendaal moest wat gaan doen en ging achterin 1:1 spelen. Ze kregen ook de nodige vrije trappen waarbij de vele kopsterke spelers voor het nodige gevaar zorgden. De 3-3 leek een kwestie van tijd te zijn, maar er werd met man en macht verdedigd en Ruben en alle verdedigers moesten een aantal keren redding brengen. Vooral het schot in de bovenhoek werd door Ruben knap uit het doel gewerkt. De 2-3 stand bleef uiteindelijk op het scorebord staan.

Opnieuw dus een overwinning voor Krabbendijke A1. Een echte teamprestatie! Hard werken en knokken voor elkaar en het team. De blijdschap en ontlading was er dan ook na het eindsignaal en dat mocht er zijn. De inzet is zoals altijd prima en met hard werken gingen de punten mee naar Krabbendijke!

16 januari wacht thuis het bekerduel met Vlissingen A1. Willen we mogelijkheden hebben, dan zullen we opnieuw fel moeten starten en er als elftal moeten staan, vanaf de 1e minuut tot en met het eindsignaal!