A1: Krabbendijke A1 - Zwaluwe A1

Ook deze week een tekort aan spelers. Marco die wegens een blessure niet kon spelen en Peerke die ergens op een boot rond dobbert. Ricardo Koole en Jeroen Koster zouden beide in ieder geval één helft mee doen. Zo konden we weer met elf man starten. Krabbendijke A1, momenteel de nummer drie van de ranglijst, tegen de hekkensluiter Zwaluwe A1.

Er was van te voren al gewaarschuwd voor onderschatting en dit was maar goed want Zwaluwe startte sterk. Al vrij snel in de wedstrijd kwamen ze bij een aanval over rechts sterk door en konden zo op Robin afgaan, wat ook direct een doelpunt opleverde in de korte hoek, 0-1. Opnieuw liepen we tegen een snelle achterstand aan. Altijd lastig om terug te komen van een achterstand. Langzaam kwamen we in de wedstrijd en werden er kansen gecreëerd. De 1-1 kwam van de schoen van Jeroen Koster. Er kwamen de nodige kansen, maar deze werden niet in een score omgezet. De 2-1 werd toch voor de rust gemaakt door Bastiaan, die op een knappe steekbal van Ronald alleen voor de keeper kwam te staan. Dit was de ruststand.

In de rust opnieuw de opdracht om meer rust in het spel te krijgen en meer op balbezit te gaan spelen, zodat er minder snel balverlies was. Na de rust werd het spel rustiger, maar niet in de mate zoals in de wedstrijd tegen Klundert. Zwaluwe bleef met regelmaat goed druk zetten en speelde met vlagen goed voetbal. Toch was het Krabbendijke die de derde treffer op het scorebord zette. Na goed doorjagen van Bastiaan op de keeper kon hij met een hakbal de bal richting de vrij staande Sander spelen die direct vol met de wreef uithaalde en de bal in het doel van Zwaluwe schoot, 3-1. Dit leek de eindstand te worden, maar door onnodig balverlies in de verdediging kwam de bal voor het doel van Krabbendijke en werd geprobeerd de bal weg te schieten. Helaas gebeurde dit in eigen doel, 3-2! Toch werd de 3-2 goed verdedigd tot aan het eindsignaal.

Geen groots voetbal, maar wel met het gewenste resultaat. Opnieuw dus een overwinning voor Krabbendijke A1. De inzet is zoals altijd prima en met hard werken bleven de punten in Krabbendijke! Op de ranglijst staan we na dit weekend gedeeld eerste(1e) alhoewel de lijst een beetje een vertekend beeld geeft. Op naar de volgende wedstrijd.