A1: Krabbendijke A1 - VVC'68 A1

De eerste competitiewedstrijd van Krabbendijke A1 dit seizoen. Na twee kampioenschappen in hetafgelopen seizoen hadden we opnieuw de mogelijkheid om een klasse hoger te gaan spelen. Zowel spelers als trainers hebben de ambitie om hogerop te gaan en zo gaan we nu spelen in de 2e klasse. Met elkaar afgesproken dat we niet meer tegen de tegenstanders op gaan kijken, daar we er wel van uit konden gaan dat er meer tegenstand zal zijn in deze klasse. We willen uit gaan van eigen kracht en ons niet snel aanpassen aan een tegenstander. De wijziging van opstelling had goed gewerkt in de bekerwedstrijd en hieraan werd niets gewijzigd. Wel dreigt een tekort aan spelers. Zo is Laurens nog tot zeker de winterstop niet beschikbaar vanwege een blessure en is Jeroen Sent doorgeschoven naar de 1e selectie. Daarbij het wegvallen van twee spelers die gestopt zijn. We moesten opnieuw een beroep doen op een tweetal B's.

We kwamen na een erg matige start al snel met 0-2 achter (waar hebben we dit meer gehoord in het afgelopen weekend)? Het lijkt wel een beetje  Krabbendijke eigen om niet scherp genoeg te starten! Daarbij werd ook nog eens een strafschop gemist door de tegenstander. De spelers van Krabbendijke A1 mistten duidelijk scherpte en hadden niet veel in te brengen. We liepen achter de feiten aan. Door een soloactie van Bastiaan vanuit het niets, kregen we een strafschop daar hij werd neergelegd binnen de zestien meter en dus de kans op de aansluitingstreffer. De strafschop werd door Bastiaan zelf genomen en leverde de 1-2 op. Hierop ging krabbendijke pas echt knokken voor elke bal en dit leverde dan ook resultaat op. We kwamen door Pierre en Bastiaan op een 3-2 voorsprong. Toch werd kort voor rust de 3-3 gescoord. Dit was ook de ruststand.

Na de rust konden we meer druk op het doel van de tegenstander zetten en door een rode kaart voor een speler van Halsteren namen de kansen nog meer toe. Toch werd er niet meer gescoord waardoor we uiteindelijk met een punt van het veld gingen.

Een resultaat waar we niet geheel tevreden mee waren gezien het aantal kansen en het overtal. Ondanks het te onrustige spel hebben we een behoorlijke start gemaakt in de 2e klasse en geeft dit vertrouwen voor de volgende wedstrijden. Opnieuw een compliment aan het gehele team en op naar de volgende wedstrijd!