A1: Krabbendijke A1 - FC Bergen A1

Vorig week verloor Krabbendijke A1 met maar liefst 5-0 van SVC uit Standdaarbuiten, een fysiek sterke ploeg waar tegen we weinig hadden in te brengen. Ook speelden toen 2 B’s mee vanwege een tekort aan spelers. We waren dan ook benieuwd naar het nivo van de volgende tegenstander. Opnieuw was er een tekort aan spelers. Jeroen Sinke en Ricardo Koole zouden zo wel met de B’s als met de A’s mee spelen. Zo hadden we net 11 man.

Al snel was duidelijk dat dit een ploeg was waar van gewonnen moest worden. Toch kwamen we door slecht verdedigen vanuit een vrije trap op een 0-1 achterstand. Nadat de draad was opgepakt kwamen we bij een corner snel op de 1-1 door Jeroen Sinke. Helaas liep Jeroen door deze actie een blessure op waarop hij gewisseld moest worden en we verder moesten met 10 man. Uit een corner genomen door Julian kwamen we op 2-1 door een fraaie kopbal van Pierre Borgo. De 3-1 volgde snel door Matthijs Jansen. Bastiaan raakte kort voor de rust geblesseerd aan de enkel. De 3-2 viel net voor de rust, opnieuw uit een standaard situatie. Een corner werd bij de eerste paal goed ingekopt. Dit was de ruststand.

Bastiaan zou verder proberen te spelen en in de rust werden snel een aantal spelers van de B’s opgetrommeld. Zo konden we toch starten met 11 spelers. We kregen diverse kansen om de wedstrijd te beslissen, maar deze werden niet benut. Wel controleerden we de gehele tweede helft, maar de bevrijdende treffer viel pas laat in de wedstrijd. Bastiaan werd binnen de zestien neergehaald en dit leverde een strafschop op. Deze werd door hem zelf genomen, 4-2. Dit was de eindstand. De eerste overwinning in de 2e klasse is een feit.