A1: Klundert A1 - Krabbendijke A1

Ook deze week een tekort aan spelers. Ruben, Dennis en Sander moesten werken. Ricardo Koole en Vincent Roeland konden gelukkig mee zodat we met elf man richting Klundert gingen.

We waren goed voorbereid op een lastige klus. Maar Krabbendijke beheerste vanaf het begin de wedstrijd met goed voetbal en positiespel. Dit leverde de nodige kansen op, maar deze werden niet verzilverd. Na 30 minuten werd het wat slordiger, werd teveel de lange bal gespeeld en verloren we hierdoor te makkelijk de bal. De spits van Klundert, in alle opzichten een “maatje“ te groot voor onze spelers scoorde uit een counter de 1-0. Dat was een tegenvaller zo kort voor de rust.

Wij de betere ploeg, maar het doelpunt aan de andere kant! In de rust waren we het snel eens. Er moest meer rust in het spel komen; geen lange ballen, maar de bal in de ploeg en GEDULD. Zo gingen we de tweede helft in. Direct namen we weer het initiatief. Toch werd het al snel door opnieuw een counter van dezelfde spits 2-0, alhoewel hij hier letterlijk handen en voeten voor nodig had! Hoe zou de ploeg hiermee omgaan? Nou, dat werd snel duidelijk! Zonder onrustig te worden pakten we het spelletje weer op zoals we dit afgesproken hadden. Klundert kwam hierdoor vrijwel niet meer aan de bal en de bal werd goed rondgespeeld en de combinaties gingen steeds soepeler lopen. De verdediging met Robin, Frank, Pierre, Marco en Ricardo stond als een huis en was de rust zelve. Lange ballen werden direct onschadelijk gemaakt en de aanvallen werden snel gestopt. Beide backs van Krabbendijke waren regelmatig betrokken bij aanvallen. De 2-1 viel dan gelukkig ook snel na de 2-0 door een strakke schuiver van Vincent in de linker hoek. Direct na de 1-2 werd er steeds goed de combinatie gezocht. Op het middenveld werd er door Julian, Ronald en Vincent rustig gecombineerd en was er goede aansluiting met de spitsen, Matthijs, Peerke en Bastiaan. Ook indien nodig ging de bal terug naar de verdediging en werd de aanval weer geduldig opnieuw opgezet. Dit leverde de 2-2 op van Matthijs, die als altijd snel regeerde. Na een volgende goede aanval werd, na een handsbal, de bal op een meter of 20 van het doel van de tegenstander gelegd. Bastiaan schoot de bal met de wreef in één streep langs de muur in de bovenhoek, 2-3. Kort daarna werd Bastiaan na een actie in de zestien meter neergelegd en hiervoor werd een strafschop toegekend. Bastiaan die de penalty zelf nam, schoot de 2-4 binnen, na in eerste instantie de keeper op zijn weg gevonden te hebben. Maar ook hier zou het niet bij blijven. Krabbendijke bleef knap voetballen en geduldig werd naar een opening gezocht, die uiteindelijk door opnieuw Vincent gevonden werd, 2-5. Vincent die voor het eerst met de A’s meespeelde, drukte gelijk zijn stempel op deze wedstrijd.

Opnieuw dus een overwinning voor Krabbendijke A1 en wat voor een! Met een goede inzet en hard werken, een echte teamprestatie. We kunnen gerust noteren dat dit de beste wedstrijd is die dit team gespeeld heeft. Hou dit vast mannen. Inmiddels staan we derde op de ranglijst, een knappe prestatie tot nu toe voor de verse tweede klasser Krabbendijke A1!