A1: FC Bergen A1 - Krabbendijke A1

De eerste competitiewedstrijd in 2016 na de winterstop. De trainingen hebben voor de A’s niet stil gelegen. Er moest tenslotte gebekerd worden, maar deze wedstrijd ging niet door vanwege het niet opkomen dagen van de tegenstander. Wel een oefenwedstrijd gespeeld tegen het 2e elftal van Krabbendijke. Deze wedstrijd werd onbeslist en eindigde in een 2-2 gelijkspel, maar voor beide teams een nuttige oefenpot.

Nu dus de eerste competitie wedstrijd en wel uit tegen FC Bergen A1. Een ploeg die onder ons staat en we waren dus gewaarschuwd voor onderschatting. Met Rowan in het doel, die na het vertrek van Robin naar het tweede elftal, onze vaste keeper geworden is. Laurens is na een lang blessureleed weer terug en startte op de laatste man positie. Ook Bastiaan was er weer bij na ruim een maand geblesseerd geweest te zijn. Dit zou de eerste wedstrijd worden met het voltallige A team. Ricardo die de laatste tijd laatste man gespeeld had, kon nu naast Matthijs, Sander en Peerke in de voorhoede gaan voetballen. Het middenveld met Ronald centraal en Pierre en Julian aan de zijkanten. De verdediging met Ruben als voorstopper en met Frank en Marco als backs. Een tweetal B’s, Wim-Jan en Izet gingen als wisselspeler mee. Ook Bastiaan begon op de bank. Wat een luxe met 15 man op pad!

Krabbendijke begon goed aan de wedstrijd. Vanuit een goede organisatie werden al snel de nodige kansen gecreëerd. Helaas werden deze niet verzilverd. Pas na een 25 tal minuten kon Ricardo de 1-0 binnen tikken. Toch belangrijk, daar we te vaak eerst op achterstand komen en dan pas gaan voetballen. Toch werd het tweede doelpunt niet gemaakt en werd er vaak te snel of met de lange bal het doel van de tegenstander gezocht waardoor we te snel balverlies leden en zo de tegenstander de kans gaven aanvallen op te zetten. Bergen maakte dan ook net voor de rust 1-1. In de rust besproken dat we de bal beter in de ploeg moesten houden en geduld bewaren tot het juiste moment. Bastiaan viel na rust in voor Sander. Het spel was aanmerkelijk beter en ondanks de nodige druk van Bergen was het Krabbendijke die de 1-2 maakte. Na een goede pass van Pierre kon Bastiaan alleen op de keeper afgaan en afronden. Toch bleef het lang spannend want FC Bergen bleef behoorlijk aandringen. Rowan moest diverse keren goed optreden. Beide B’s kregen speelminuten en hielden zich goed staande. Een kwartier voor tijd werd het toch 1-3 en wel door goed druk zetten van Pierre op de Bergse verdediging waarbij er een bal te kort werd teruggespeeld op de keeper. Pierre was net even sneller bij de bal dan de keeper en passeerde deze fraai door de bal aan de ene kant en zelf langs de andere kant van de doelman te gaan. De handen gingen al omhoog voor de bal in het doel lag! De ontlading bij de spelers van Krabbendijke was groot, maar zeker verdiend. De 1-3 stand bleef uiteindelijk op het scorebord staan.

Opnieuw dus een overwinning voor Krabbendijke A1. Wederom een echte teamprestatie! Hard werken en knokken voor elkaar en het team en de punten mee naar Krabbendijke. De komende periode wachten pittige wedstrijden voor de beker en tegen de lijstaanvoerder in de competitie. Willen we opnieuw mogelijkheden hebben, dan zullen we er opnieuw als elftal moeten staan!