2: Valse competitiestart voor Krabbendijke

Opstelling:
Ramon
Barrie - Robert - Marcel (65. Koen) - Mark (45. Ronny)
Nicolas - Pascal - Pieter (45. Michel)
Maurice - Jeroen - Johnny

Dit seizoen is Krabbendijke 2 ingedeeld in de Brabantse reserve derde klasse. Dit betekent dat we veel nieuwe tegenstanders treffen, zo ook deze zaterdag. De competitie wordt gestart met een thuiswedstrijd tegen Zwaluwe 3.

Na drie pittige tegenstanders in de bekerwedstrijden spelen we nu weer op ons eigen niveau. In het eerste deel van de wedstrijd blijkt dat Het Tweede zelf ook een niveau minder voetbalt. Zwaluwe krijgt alle tijd om te voetballen en Krabbendijke vindt het wel best. Als er even wordt aangezet komen de Zwaluwen wel in de problemen, maar dit gebeurd veel te weining. Illustrerend is de wijze waarop de doelpunten worden weggegeven. De 0-1 wordt dan wel uit een vrije trap netjes in het uiterste hoekje van het het doel onhoudbaar binnen geschoten, het verdedigende werk vooraf liet daar toch te wensen over. De 0-2 is te wijten aan slechte communicatie in het centrum, en de 0-3 komt wordt gemaakt uit een corner. Bij een 0-1 stand krijgt Krabbendijke binnen vijf minuten twee 100 procent door middel van strafschoppen. Ook hierin deelt Krabbendijke mee in de malaise, want beiden worden gemist. Op slag van rust komt dan toch de aansluitingstreffer, Mark en Johnny zetten samen een aanval op uit het boekje. Mark haalt de achterlijn, trekt voor en Johnny schiet binnen.

De tweede helft heeft voor Het Tweede de gewenste start. Binnen 5 minuten valt de tweede aansluitingstreffer binnen. Dit keer trekt Johnny de bal voor en schiet Ronny de 2-3 hard tegen de touwen. Krabbendijke heeft het betere van het spel en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Een doelpunt hangt in de lucht, maar deze valt helaas aan de andere kant. Waar Johnny onterecht wordt afgevlagd wegens vermeend buitenspel en zo zijn kans om een 1-op-1 duel aan te gaan met de keeper ziet vervliegen, daar wordt de bal in de verdediging van Krabbendijke niet goed weggewerkt waardoor de 2-4 achter Ramon wordt geschoten. Toch wordt er veerkracht getoond en schiet Pascal de 3-4 nog binnen, maar illustrerend voor de wedstrijd wordt uit een corner de 3-5 als eindstand bepaald.

Zaterdag staat om 13:00 de uitwedstrijd tegen TVC Breda 2 op het programma. Een tegenstander waar Krabbendijke goede herinneringen aan heeft overgehouden aangaande de nacompetitiewedstrijd van vorig seizoen.