2: Tweede hervat competitie met overwinning

Na twee en halve maand mag Het Tweede eindelijk weer eens een competitiewedstrijd spelen. Thuis op het kunstgras is Dauwendaele 4 de tegenstander, een lastige klus terugkijkend naar de geflatteerde overwinning die geboekt werd in de heenwedstrijd.

Omdat de scheidsrechter vrijdagmiddag van de wedstrijd afgehaald werd, is Gertjan bereid om de leiding over de wedstrijd te nemen.

Opstelling:
Mart
Barrie (65.Ramon) – Rob (45.Lorenzo) – Michel – Mark
Ronny – Pascal – Pieter (45. Robert)
Nicolas – Maurice – Johnny

Het eerste wapenfeit is al na twee minuten van Maurice. Maurice, die altijd scoort tegen Dauwendaele ziet zijn inzet echter net naast gaan. Een vliegende start komt er dus niet. Mede ook omdat de organisatie achterin bij de Middelburgers heel goed staat. Echt gevaarlijk in de aanval worden ze echter niet echt. Gelegenheidskeeper Mart en de multi-functionele stand-in Rob hebben hun zaken verdedigend goed voor elkaar. Eén keer zijn ze geklopt, maar Ronny biedt bij de tweede paal de reddende hand. Aan de andere kant is Ronny bijna zelf succesvol, zijn volley gaat echter rakelings over. Voorin is het vooral nog wennen voor Johnny, Maurice en de in het tweede debuterende Nicolas. De scherpte ontbreekt nog waardoor er wordt gerust met een 0-0.

Met Lorenzo in het doel en Mart als laatste man wordt er begonnen aan de tweede helft. Krabbendijke krijgt steeds meer de overhand, maar moet bij de les blijven voor de rappe buitenspelers. Achterin assisteert Mark zijn doelman nog op een spectaculaire wijze door een bal niet over de achterlijn, maar via de paal in Lorenzo zijn handen te spelen. In de 57e minuut komt dan de gewenste voorsprong. Maurice ontsnapt aan buitenspel, en wie anders dan hij scoort tegen Dauwendaele de 1-0. Nog geen vijf minuten later wordt Maurice op de rand van het zestienmetergebied onderuit gehaald. Robert neemt plaats achter de bal, en waar vorig jaar zijn vizier te wensen over liet, daar schiet hij in 2015 zijn eerste vrije trap recht in de kruising. Dauwendaele is nu gebroken en Krabbendijke krijgt de ruimte om heerlijk te combineren. Michel, Robert, Ronny en voornamelijk Pascal laten Dauwendaele alle kanten van het veld zien. De ene mooie aanval na de andere wordt geproduceerd, maar omdat de uitvoering vaak te gehaast is blijft een hogere score voorlopig nog uit. Twintig minuten voor tijd beslist Nicolas de wedstrijd definitief. Eén op één met de keeper krijgt hij de bal via een carambole met diezelfde keeper, in het doel en bepaald zo de eindstand op 3-0.

Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Spui op het programma, aanvang 12:45.