2: Matige eerste helft doet Krabbendijke de das om

Opstelling:
Lorenzo Mart – Robert – Mark (45. Marcel) – Ramon (45.Barrie)
Pieter – Michel – Robert (45. Maurice) Ronny
(75.Gertjan) – Jeroen – Johnny

Afgelopen zaterdag stond de derby uit in Kruiningen op het programma. Bij winst kan Krabbendijke goede zaken doen en zich handhaven in de top van de reserve derde klasse. Bij verlies ziet het de top langzaam verder wegsluipen. Kruiningen staat nog boven Het Tweede in de rangschikking, winst is dus een pré.

De voetbalfilosofie van Kruiningen is vanaf het begin direct duidelijk en deze zal de gehele wedstrijd ook niet meer veranderen, strijd is daar het motto. En hierin troeft het Krabbendijke in de eerste helft af. Duels worden verloren en de tweede bal is vaker voor Kruiningen. We komen op het zware slechte veld niet aan voetballen toe. Toch komen er kansen om op voorsprong te komen. Het eerste wapenfeit komt van Pieter, zijn schot is echter enkele centimeters te hoog. Johnny komt één-op-één te staan met de keeper, maar hij twijfelt te lang en ziet de keeper de van voor zijn voeten plukken. Aan de andere kant is het Lorenzo die een aantal keren handelend moet optreden. Na 34 minuten moet hij zich toch gewonnen geven. De buitenspelval pakt niet goed uit waardoor de spits van Kruiningen zijn team met een 1-0 voorsprong de rust in schiet.

Krabbendijke komt de in de tweede helft beter voor de dag. Het neemt de wedstrijd in handen en het spel vindt het merendeel plaats op de helft van Kruiningen. Grote kansen levert dit echter niet op. Het is voor Kruiningen een teken om er nog een schepje bovenop te doen, waarbij er soms ook over het randje gespeeld wordt. Helaas hebben we in tegenstelling tot onze thuiswedstrijden wéér geen officiële scheidsrechter bij een uitwedstrijd waardoor niet alle overtredingen juist beoordeeld worden. Dit is zeker het geval als Johnny onreglementair wordt neergehaald als hij weer één-op-één afgaat op de keeper. Hij ‘verdient’ slechts een vrije trap en de verdediger krijgt niet eens een kaart, waar rood normaal op zijn plaats zou zijn. Waar steeds meer de aanval wordt gezocht, daar ontstaat er in de verdediging ook steeds meer ruimte voor Kruiningen, dat loert op de counter. Alles moet hierdoor uit de kast gehaald worden om deze onschadelijk te maken. Tot de laatste minuut wordt er strijd geleverd om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen, maar ook het laatste schot van Mart treft geen doel. Zo gaat ook de wedstrijd met 1-0 verloren en blijven we in de middenmoot hangen.

Zaterdag is alweer de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen SKNWK