2: Lesje effectiviteit in Etten-Leur

John (80.Adriaan) – Dylan – Marcel – Koen
Ronny – Pascal – Robert
Maurice – Jeroen – Johhny

Vandaag staat de uitwedstrijd tegen DSE uit Etten-Leur op het programma. Door de vele afwezigen moet er weer flink worden gepuzzeld in de opstelling. Met name in de verdediging waar Marcel de enige vaste waarde is, staan een aantal ‘nieuwe’ namen, en in het begin vergt het wat tijd en een tegendoelpunt voordat de organisatie goed staat. Voetballend is het een gelijkopgaande wedstrijd, maar waar Krabbendijke de meeste kansen creëert, daar gaat DSE veel effectiever om met hun kansen, want de keer dat zij voor het doel komen is het direct raak. In de 34e minuut komt dan toch de aansluitingstreffer. Ronny wordt in het zestienmetergebied vastgehouden en verdient hierdoor een strafschop. Marcek twijfelt niet en schiet de bal zonder enige twijfel binnen. Niet veel later krijgt Jeroen de kans op de gelijkmaker. Hij krijgt echter de bal niet lekker mee, waardoor hij ook niet lekker uitkomt voor zijn 1-op-1 duel en hij ziet de keeper dan ook de bal van voor zijn voeten weg plukken. Vlak voor rust laat DSE weer zien wat effectiviteit is. In eigenlijk hun eerste goedlopende aanval is het wederom raak, wat de ruststand bepaald op 3-1.

Met het idee dat er niet onder wordt gedaan voor de tegenstander gaat Het Tweede van start in de tweede helft, en zoekt het opnieuw naar de aansluitingstreffer. Deze komt in de 52e minuut. Marcel ziet zijn vrije trap door Jeroen knap binnen gekopt worden. Echter is het 3 minuten later aan de andere kant alweer prijs. Knullig balverlies zorgt er voor dat de marge weer 2 wordt. En niet veel later krijgt Krabbendijke ook nog op dubieuze wijze een strafschop tegen, die ook wordt benut. Toch blijft er gevoetbald worden voor een derde doelpunt, en het is Robert die eerst zijn schot op de paal ziet komen, maar niet veel later met een goede actie verantwoordelijk is voor de 5-3. Door het laatste offensief ontstaat er achterin veel ruimte en daar weet DSE nog tweemaal gebruik van te maken waardoor de uitslag een geflatteerde 7-3 wordt.

Uitslagen liegen echter niet. Zeven tegendoelpunten is natuurlijk veels te veel ondanks alle afwezigen. De onnodige fouten moeten eruit en er zal zakelijker verdedigd moeten worden. Ook voorin zijn er dingen voor verbetering vatbaar. Men zal besluitvaardiger moeten zijn en effectiever omgaan met de gecreëerde kansen.

Volgende week staat de wedstrijd tegen Kruiningen op het programma.