2: Krabbendijke zet Seolto aan de kant

Ronny (45. Ramon) – Robbie – Marcel – Mark
Pieter (45. Michel) – Pascal – Robert
Maurice – Jeroen – Johnny

Na 2 maanden afwezigheid keren Lorenzo en Michel weer terug in het elftal. Voor Lorenzo is dit maar van korte duur. Sjaak, de keeper van Krabbendijke 1 raakt op het eerste veld geblesseerd, waardoor Lorenzo nodig is bij het eerste. Robin Vervelde die daar als reservekeeper op de bank zit, begaat de omgekeerde weg en komt bij Het Tweede onder de lat staan.

Dan de wedstrijd. Al vrij snel is duidelijk dat Seolto een tegenstander is waar Krabbendijke niet voor onder hoeft te doen. Toch duurt het even voordat de eerste kansen genoteerd kunnen worden. Jeroen en Johnny zijn bedrijvig maar doelpunten levert het nog niet op. Aan de andere kant krijgt Seolto ook kansen, maar ook zij krijgen de bal niet tussen de palen. Na 36 minuten is het dan wel raak. Johnny haalt uit op randje zestien en laat het net bollen. Nog geen 5 minutewn later volgt ook de 2-0. Mark en Robert gaan de één-twee aan, Mark ziet hierna zijn inzet nog gekeerd worden, maar Robert profiteert van de rebound en schiet alsnog de bal binnen. Hierdoor wordt er gerust met een 2-0 voorsprong, mede ook omdat een schot van Seolto via de binnenkant van de paal over de achterlijn gaat.

De tweede helft is een gelijkopgaand duel. Beide ploegen krijgen kansen, maar hebben het vizier niet op scherp staan. Robin is voor de mannen uit Zevenbergen een sta-in-de-weg, en aan de andere kant zien Johnny, Jeroen, Maurice en Marcel hun inzetten over of naast het doel gaan of gepareerd worden door de keeper. Na driekwart wedstrijd komt Maurice één-op-één met de keeper, maar wordt in het zestienmetergebied neergehaald. Vaste strafschopnemer Marcel zet zich achter de bal en schiet de 3-0 en de zeker lijkende winst binnen. Tien minuten voor tijd wordt Robin dan toch nog een keer gepasseerd. Seolto probeert nog aan te dringen met een klein slotoffensief, maar Krabbendijke blijft overeind en haalt zodoende 3 zeer belangrijke punten binnen.

Komende zaterdag is een inhaalronde. De week daarop hervatten we de competitie uit bij Internos.