2: Krabbendijke zet eerste stap naar lijfsbehoud in 3e klasse

Om volgend seizoen opnieuw in de reserve 3e klasse te mogen uitkomen dient Het Tweede, 2 beslissingswedstrijden te spelen. De tegenstanders in deze mini-competitie zijn Kruiningen 2 en Boeimeer 2. De eerste wedstrijd werd zaterdag 14 mei afgewerkt thuis tegen Kruiningen.

Onder leiding van een aangesteld arbitraal trio wordt er om 14:30 afgetrapt. In de beginfase is het een gelijkopgaand duel met weinig kansen. Krabbendijke is aanvallend slordig in balbezit, en verovert te weinig tweede ballen, waardoor Kruiningen steeds de mogelijkheid krijgt om druk naar voren te geven. De defensie staat echter solide, zodat het ze niet lukt om in de buurt van Robin Vervelde kunnen komen. Kleine kansen zijn er wel voor Nicolas van der Zwan en Mark van den Berge, maar zij zien hun kopbal en schot gekeerd worden. In de 25e minuut gaat Maurice Boone een actie aan via de rechterkant, hij wordt binnen het zestienmetergebied aangetikt, maar volgens de scheidsrechter niet voldoende om hiervoor te fluiten. De afvallende bal uit deze actie beland voor de voeten van Pascal Hage, hij bedenkt zich geen moment en schiet de bal vanaf twintig meter over de keeper en onder de lat in het doel, 1-0. Krabbendijke probeert door te drukken, maar Kruiningen blijkt wederom een stugge tegenstander te zijn. Na 40 minuten valt Nicolas van der Zwan uit met hamstringklachten, hij wordt vervangen door Chris-Jan Jansen. De overige 5 minuten worden rustig uitgespeeld waardoor er met een voorsprong wordt gerust.

In de rust worden een paar kleine tactische wijzigingen genomen om de balans om het middenveld beter te bewaren. Dit heeft in de tweede helft succes. Krabbendijke krijgt meer de overhand en weet Kruiningen onder druk te zetten. Na tien minuten heeft dit succes, een inspeelpass van achteruit wordt onderschept door Johnny Meeuwsen, hij heeft oog voor zijn meegelopen collega-aanvaller Pieter Gijssen, die knap tussen twee man de bal tegen het net schiet. Krabbendijke wil door om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, echter wenst Kruiningen hier niet aan mee te werken. Geholpen door de meewind pompen ze opportunistisch de ballen naar voren met de hoop dat de bal een keer goed valt. Maar onder leiding van laatste man Robert Lagendijk houdt de verdediging goed stand. Ook Robin Vervelde staat zijn mannetje wanneer dat moet. Toch komt er een aansluitingstreffer voor Kruiningen, in de 78e minuut vinden ze toch een gaatje waardoor het nog een kwartier spannend wordt. Kruiningen blijft de ballen naar voren pompen, maar doordat het hele team tot het laatste fluitsignaal keihard blijft werken wordt de gewenste overwinning binnengehaald.

Zaterdag 21-05 staat de tweede en laatste wedstrijd voor Krabbendijke 2 op het programma, uit naar Boeimeer 2 te Breda. Bij winst of gelijkspel handhaaft het zich in de derde klasse, bij verlies is het afhankelijk van de wedstrijd op zaterdag 28 mei tussen Kruiningen en Boeimeer.

Kom Het Tweede dus aanmoedigen in Breda!

De aftrap is om 14:30 op sportpark Heksenwiel; Heksendans 4, 4823JX Breda