2: Krabbendijke maakt het onnodig zenuwslopend spannend

De tweede en laatste wedstrijd in de beslissingscompetitie van Het Tweede was uit naar Boeimeer. Vorige week werd de thuiswedstrijd tegen Kruiningen 2 gewonnen, waardoor er met een goed gevoel naar Breda kon worden afgereisd, wetende dat een gelijkspel genoeg zou zijn voor handhaving. Voor het eerst in het seizoen hadden we beschikking over een voltallige selectie van 16 man. Dit was nodig ook aangezien de avond ervoor een aantal spelers het iets te gezellig hadden gehad bij een vrijgezellenfeestje. Hierdoor startten de A-junioren Laurens van Gorsel en Pierre Borgo in de basis.

Binnen de minuut kan de bal al tegen het net liggen, maar de keeper red goed op een inzet van Jeroen Koster. Diezelfde Jeroen krijgt niet veel later in een 1-op-1 duel opnieuw de kans om zijn team op voorsprong te schieten, maar wederom komt de keeper als winnaar uit het duel. Boeimeer heeft in de beginfase geen antwoord op het spel van Krabbendijke. Na een kwartier wordt het eerste schot op Robin gelost, waar hij niet veel problemen mee heeft. Krabbendijke daarentegen weet wel zijn kansen te creëren. Vooral via de flanken zijn Johnny Meeuwsen en de sterk spelende gelegenheidsbuiten Mark de Bat gevaarlijk met goede acties en voorzetten. De keeper blijkt echter een sta-in-de-weg voor Jeroen, Johnny en Mark van Berge. Eén keer is de keeper geklopt, maar daar brengt de lat redding op een kopbal van Nicolas van der Zwan. Gedachten gaan terug naar maand geleden, waar Krabbendijke tegen Zwaluwe 3 ook legio kansen kreeg, maar deze ook niet wist te benutten. En net als in Zwaluwe gaat de voetbalwet van kracht, Krabbendijke verliest steeds meer grip op de wedstrijd en door een lange bal en een kluts kan de spits uit Breda in de 40e minuut de bal in het doel schieten. Tot overmaat van ramp valt 3 minuten later door een onoplettendheid in het doelgebied ook nog de 2-0. Robin Vervelde voorkomt zelfs nog erger door een lob goed in te schatten. Waar Krabbendijke dus met 0-3 voor had kunnen staan, daar gaat het met een 2-0 achterstand de rust in.

In de rust wordt er op gehamerd dat iedereen vanuit zijn positie moet blijven voetballen en het middenveld niet te diep moet staan. Hierdoor werden immers in de eerste helft de kansen gecreëerd. Dit keer is er vlak na rust wel direct succes. Goed drukzetten door Mark de Bat resulteert tot verwarring in het doelgebied van Boeimeer. Mark weet hier goed van te profiteren en frommelt de aansluitingstreffer in het doel. Krabbendijke zet alles op alles om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Johnny is weer dichtbij maar ziet zijn schot gekeerd worden, goed voorbereidend werk van de ingevallen Marcel de Dreu levert de grootste kans van de wedstrijd op voor Jeroen, echter weet hij opnieuw het net niet te vinden. Achterin blijft het opletten op de counters van Boeimeer, maar Robert Lagendijk, Ronny Gijssen, Mark van den Berge en Laurens van Gorsel weten alle counters onschadelijk te maken. Na 75 minuten valt dan eindelijk de zo gewenste 2-2. Opnieuw is het Mark de Bat die de bal à la Suarez meekrijgt en deze in het doel schiet. Met deze tussenstand is Het Tweede weer zeker van lijfsbehoud. Wat volgt zijn 25 zenuwslopende minuten. Het spel golft op en neer, Boeimeer voert de druk op en krijgt kansen, Krabbendijke probeert via de counter de wedstrijd in het slot te gooien. Voor de neutrale toeschouwer is het een enerverende wedstrijd, voor spelers en leiders op de bank een stuk minder vanwege de spanning. De klok staat al een aantal minuten op 90 minuten, maar de scheidsrechter laat maar doorspelen. In 12! minuten blessuretijd (waar haalt de scheidsrechter ze vandaan) gebeurt van alles. Krabbendijke krijgt nog 2 vrije trappen en 3 corners te verwerken, en Ronny ontvangt zijn tweede gele kaart en moet nog vertrekken. Het laatste wapenfeit van Boeimeer, een kopbal uit een vrije trap belandt tot ieders opluchting in Robins handen. Vooral voor Robin is dat een overwinning omdat hij de gehele tweede helft door een stelletje bezopen malloten constant voor schut werd gezet, werd uitgescholden en werd ‘getrakteerd’ op verscheidene bierdouches. Klasse! Na zijn redding fluit de scheidsrechter af.

Door het gelijkspel mag Krabbendijke 2 komend seizoen opnieuw uitkomen in de reserve derde klasse! Dit zal het wel moeten doen zonder trainer Arie van Herwijnen en aanvoerder Mark van den Berge. Zij hebben aangegeven om verschillende redenen te stoppen bij Het Tweede. Hierbij willen we jullie nogmaals bedanken voor de inzet van de afgelopen jaren bij Krabbendijke 2!

Tot volgend seizoen!