2: Krabbendijke houdt Arendskerke af van kampioenschap

Met nogal wat personele problemen reizen we met 12 spelers, waarvan 10 fitte, af naar Arendskerke voor de laatste uitwedstrijd van het seizoen. Helaas sloeg donderdag op de training het noodlot voor Lorenzo toe. Tijdens de training brak hij zijn kuitbeen, en is hierdoor een aantal maanden uitgeschakeld. Bij deze nogmaals veel sterkte en succes met je herstel.

Mart (15.Gertjan)
Ramon Gertjan (15.Mart)(45.Pascal) – Marcel – Mark
Ronny – Mark – Robert
Maurice – Pieter – Johnny

Met de multifunctionele Mart als vervanger van Lorenzo wordt er om 14:00 afgetrapt op een hobbelig tweede veld. Al snel wordt duidelijk dat de scheidsrechter van dienst niet veel medewerking geeft voor een lekkere pot voetbal. Bij elk lichamelijk contact wordt er afgefloten waardoor de wedstrijd nooit echt op gang komt. Voornamelijk Arendskerke heeft hier problemen mee, en zij laten zich verbaal gelden tegen de scheidsrechter en tegen Krabbendijke. Hieruit blijkt dat er bij Arendskerke een aantal malloten rond lopen, onder aanvoering van de leider. Zo wordt onder meer Arie het graf ingewenst. Hoe krijg je het in je hoofd om zulke dingen te zeggen…

Terug naar de wedstrijd. Na 15 minuten krijgt Gertjan teveel last van zijn achillespees, en er wordt besloten om hem te wisselen met Mart, zodat er 10 fitte veldspelers in het veld staan. Veel kansen ontstaan er niet aan beide kanten. Voorin kan de bal niet goed vastgehouden worden, waardoor er niet echt grote kansen kunnen worden gecreëerd. Aan de andere kant moet gelegenheidskeeper Gertjan één keer handelend optreden in een één-op-één situatie. Hierbij weet hij de inzet met zijn linkervoet te keren. Zodoende wordt er gerust met een 0-0 stand.

In de rust moet Mart het veld verlaten, omdat hij teveel hinder heeft van zijn rug na een ongelukkige botsing. Hij wordt vervangen door Pascal. Krabbendijke probeert in de tweede helft meer te voetballen, wat met vlagen ook lukt, echter lukt het nog niet om regelmatig het zestienmetergebied binnen te dringen. Robert heeft twee goede mogelijkheden, zijn vrije trap wordt overgetikt, en zijn daaropvolgende kopbal uit een corner vliegt rakelings over. Arendskerke moet het meer van de inzet hebben en dat resulteert in een klein overwicht voor de blauw-witten. Met de inzet van Krabbendijke is ook niks mis want elke aanval wordt vakkundig in de kiem gesmoord. Dit levert ze wel een aantal hoekschoppen op, maar op één na worden deze niet gevaarlijk. Aangezien een tegentreffer uitblijft wordt het geloof steeds groter dat Het Tweede 'de nul' houdt en er misschien nog wel een overwinning weg valt te slepen. Zeker ook als Gertjan zelfs een vrije trap van 20 meter ‘zonder muur’ weet te keren. Vijf minuten voor tijd begint het er dan ook echt op te lijken. Een lange bal wordt verlengd door Pieter, waardoor de bal bij Johnny belandt. Ondanks een mindere aanname weet hij de bal toch onder controle te krijgen, en schiet hij de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied snoeihard achter de doelman. Rest er niets meer dan de boel dicht te gooien, en met resultaat. Zodoende haalt Krabbendijke een mooie zwaarbevochten overwinning binnen.

Achteraf blijkt dat Terneuzense Boys heeft verloren van Kloetinge, waardoor bij winst Arendskerke de nieuwe koploper geweest zou zijn. Het is maar goed dat we onsportiviteit hebben weten af te straffen.

Zaterdag is alweer de laatste competitiewedstrijd, thuis tegen Zaamslag 3.