2: Een zware maar heel leerzame bekercampagne

Vanaf dat de bekerpoule bekend was werd er al heel wat gediscussieerd. Het Tweede moest aantreden tegen hoofdklasser Kloetinge 2, eersteklasser en huidige bekerwinnaar Arnemuiden 2 en tweedeklasser Dauwendaele 2. Een hele uitdaging voor Krabbendijke dat dit seizoen weer uitkomt in de derde klasse. Door de vele afwezigen bij het eerste en tweede elftal was het flink puzzelen om iedere wedstrijd een voltallige selectie te krijgen. Gelukkig waren spelers uit het derde en de junioren bereid om mee te spelen, waardoor zij ook op een hoger niveau ervaring op konden doen. Vooral B-junior Marwin Schrijver dient vermeld te worden, hij verdedigde alle drie de wedstrijden het doel.

De eerste wedstrijd werd onder tropische omstandigheden afgewerkt op het kunstgras. Tegenstander hoofdklasser Kloetinge 2. Waar normaal in de competitie het 433-systeem gehanteerd wordt, daar werd nu de nadruk gelegd op het verdedigen en het klein houden van het speelveld om zodoende Kloetinge het veldspel zo lastig mogelijk te maken. Deze methode werkte naar behoren, want in de openingsfase hield Krabbendijke redelijk eenvoudig stand. Na 10 minuten volgde toch het eerste tegendoelpunt. Koen werkte een voorzet van een aanvaller van Kloetinge ongelukkig achter zijn eigen doelman, 0-1. In het vervolg van de wedstrijd bleef Krabbendijke aardig op de been. Aanvallen zat er niet echt in, maar iedereen voerde zijn verdedigende taken goed uit waardoor Kloetinge ook niet echt heel gevaarlijk kon worden. De score werd in de tweede helft nog wel verdubbeld. Een voorzet vanaf de achterlijn werd tegendraads achter Marwin gekopt. Hierdoor werd de uitslag een verdienstelijke 0-2.

De donderdag daarop volgde de tweede wedstrijd uit bij Arnemuiden, een tegenstander van hetzelfde kaliber als Kloetinge. Vergeleken met de wedstrijd van de zaterdag ervoor ontbrak dit keer de benodigde werklust om het Arnemuiden echt lastig te maken. Ook de vele wisselingen in het veld kwam het veldspel niet ten goede. In twee matige periodes werden de fouten genadeloos afgestraft. Hierdoor was de ruststand al 4-0. Ook in de tweede helft bleef Arnemuiden vol doorgaan op zoek naar doelpunten. Door het op karakter blijven verdedigen, en omdat het vizier niet altijd goed stond bleef de schade op slechts zeven tegendoelpunten. Dit keer kwam er wel een eretreffer. Nicolas zette zichzelf achter een vrije trap op 17 meter van het doel. Hij kreeg heel de accommodatie stil door de bal op een prachtige wijze snoeihard over de muur in de kruising te krullen. Eindstand 7-1

De laatste wedstrijd tegen Dauwendaele 2 werd ook thuis gespeeld op het kunstgras. Het eerste deel van de eerste helft was om snel te vergeten. De organisatie stond niet goed en het veld werd veels te groot gehouden. Dit resulteerde in een 0-2 achterstand. Tijdens de drinkpauze werd het nodige rechtgezet en hierna liep alles stukken beter. Dauwendaele werd minder gevaarlijk en Krabbendijke kwam steeds vaker en gevaarlijker voor het doel van de tegenstander. Vijf minuten voor rust volgde de aansluitingstreffer. Mark de Bat legde de bal op Johnny, die de bal hard achter de doelman schoot. Ook in de tweede helft bleef het Tweede doorgaan en werd het de bovenliggende partij. De gelijkmaker kwam dan ook in de zeventigste minuut. Pascal legde de bal af op Nicolas die op eenzelfde wijze als Johnny in de eerste helft de bal in het doel schoot. Een overwinning zat er nog in maar kwam er helaas niet meer. Johnny en Jeroen kregen hiervoor nog kansen, maar Johnny zag zijn schot uiteen spatten op de lat. Hierdoor werd de eindstand 2-2.

Een zware maar heel leerzame bekercampagne, die we eindigen op de derde plaats. Arnemuiden 2 bekert verder.

Zaterdag start de competitie om 14:30 thuis tegen Zwaluwe 3.