1:Krabbendijke wint van Kruiningen en pakt leiding in 3e periode

Krabbendijke heeft ook de thuiswedstrijd tegen Kruiningen in winst om weten te zetten. Na eerder MZVC en Arnemuiden moesten de geel-zwarten ook aan de dadendrang van Krabbendijke geloven.

Vanaf het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat het alles behalve een eenvoudige middag voor Krabbendijke zou worden. Kruiningen startte heel fanatiek en wist Krabbendijke bij tijd en wijlen goed vast te zetten. Hierdoor werd het vooral een wedstrijd die zich op het middenveld af zou spelen. Kansen waren er in het eerste kwartier dan ook niet te noteren. Na verloop van tijd probeerde Krabbendijke te geforceerd de voorwaartsen te zoeken en grossierde het zodoende in balverlies. Hierdoor kwam Kruiningen steeds meer in het geliefde vechtvoetbal terecht. Kansen leverde dit ook op. Zo kopte Lars Heijnsdijk buiten bereik van doelman Hoekman op de lat en keerde deze doelman ook een schot met zijn benen van Van den Berge. Aan de andere kant was Krabbendijke alleen gevaarlijk met twee afstandsschoten maar deze troffen geen doel. Vlak voor rust leek Krabbendijke op achterstand te komen maar Hoekman tikte een mislukte voorzet knap over de deklat.

In de tweede helft, met wat omzettingen werden gelijk de bedoelingen van Krabbendijke duidelijk. Het druk zetten dat in de eerste helft totaal mislukte werd in de tweede helft wel goed uitgevoerd waardoor er zeker in de beginfase een overwicht was voor Krabbendijke. Twee scrimmages voor het doel van met in deze situaties zeker 5 schoten op doel die allen werden geblokt. Ook een kopbal van Elco Jansen werd prima gepakt door doelman Koster. Bij de volgende scrimmage was het wel raak. Na weer twee gekraakte schoten kwam de bal op randje zestien voor de voeten van Rens Jansen die het leer snoeihard binnenschoot. Op dat moment een terechte 1-0 voorsprong voor Krabbendijke. Hierna werd het spel weer rommeliger. Kruiningen wilde wel, kon Krabbendijke ook tegenhouden maar wist zelf niets te creëren behoudens een aantal hoge ballen in de vijandelijke zestien. Krabbendijke verdedigde echter prima in de tweede helft en gaf dan ook geen kans van betekenis weg. In de 78e minuut maakte aanvoerder Weber aan alle onzekerheid een einde. Met een prima aktie maakte hij de bal vrij en schoot hem van zo’n twintig meter onhoudbaar achter doelman Koster. Zo was de wedstrijd gespeeld. In de laatste minuut van de officiële speeltijd gingen Elco Jansen en Ronald Zuidweg een twee tegen twee situatie aan. Laatstgenoemde hield het spel prima breed waardoor Jansen kon profiteren van de ruimte en in de korte hoek Koster nogmaals kon laten vissen.

Krabbendijke speelde de eerste helft niet goed en was gelukkig dat het niet op achterstand kwam. In de tweede helft werd echter met prima spel de rug gerecht en zo werden er weer drie punten aan het totaal toegevoegd. Volgende wedstrijd is zaterdag 2 april om 15:00 uit tegen Walcheren.

1-0 Rens Jansen
2-0 Danny Weber