1:Krabbendijke kent veel pech en weet niet te winnen van Jong Ambon

Krabbendijke wordt op dit moment geteisterd door blessures. Het moest zaterdag afreizen zonder de geblesseerden Elco, Rens en Chrisjan Jansen, Jeroen Bakx, Jeroen Sent en Armin de Bat terwijl Ronald Zuidweg nog op vakantie was. Ook Laurens van Gorsel die na de wedstrijd van de A-junioren aan zou sluiten moest geblesseerd verstek laten gaan waardoor het aantal afwezigen op 8 uitkwam.

Het begin van de wedstijd was voor Jong Ambon. Krabbendijke probeerde met een behouden speelwijze en veel duels het voetbal van de Ambonezen te ontregelen. Het balbezit was dan ook voor de Middelburgers echter wisten zij hier geen raad mee. Al snel werden zij ongeduldig en zochten ze het snel in de lange bal. Hierdoor werd Krabbendijke juist sterker en was na zo’n tien minuten een redelijk gelijke strijd te zien met meer balbezit voor Jong Ambon maar zonder kansen. Dit kwam onder meer door de uitstekende werklust die Krabbendijke op het matige speelveld ten toon spreidde. Continue konden de tricolores het duel aangaan en na het eerste duel stond de volgende persoon klaar om het volgende duel aan te gaan. Na een half uur spelen de eerste echte grote kans van de wedstrijd alleen tot opluchting van de Krabbendijkenaren schoot de spits van Jong Ambon rakelings over de goal. Aan de andere kant was vlak daarna Krabbendijke spits Koster gevaarlijk. Hij kapte in de 16 zijn tegenstander goed uit alleen was zijn inzet met links te slap om de keeper te passeren. In de 40e minuut alsnog de 1-0 voor Jong Ambon. Over de rechterkant kwam de spits alleen voor Lorenzo Hoekman en hij verschalkte hem in de lange hoek.

In de rust werden de details besproken over de speelwijze voor de tweede helft. Verdediging gesloten houden en die ene grote kans, die komt echt wel. Wederom een gelijk opgaande wedstrijd zonder kansen. Veel duels en weinig goed voetbal maar des te meer strijd. Na een uur spelen was daar die grote kans voor Krabbendijke. Pierre Borgo over de linkerkant de diepte ingestuurd en hij bereikte met een afgemeten voorzet Danny Weber die in één tijd beheerst binnentikte en zo de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Na deze domper voor de Ambonezen kwamen bij hun de bekende frustraties naar boven en werd het spel niet alleen hard maar ook gemeen! Krabbendijke bleef ondanks dit prima in zijn rol. Echter viel in de 70e minuut de zeer ongelukkige 2-1. Met wat geluk kreeg hun buitenspeler de bal mee en bereikte de ingevallen spits die voor Hoekman tegendraads inschoot. Hoekman dacht de bal met zijn voet te stoppen echter zorgde een polletje ervoor dat de bal over zijn been heen stoot en in de korte hoek belandde. Kort hierna had eigenlijk de aanvoerder van Jong Ambon met rood het veld afgestuurd moeten worden. Met twee gestrekte benen vooruit schopte hij Ilco Rijkse onderuit en deze moest geblesseerd het speelveld verlaten. Tot het einde bleef het spannend en was het Jong Ambon dat nog het dichts bij de 3-1 was. Een schot van afstand spatte via Hoekman uiteen op de lat.

Krabbendijke had wat betreft de passie en werklust die het op de mat legde meer verdiend echter had Jong Ambon meer kansen. Tegen zoveel tegenslag door blessures en met zoveel, overigens prima spelende invallers is het moeilijk voetballen. Ook geen rode kaart voor de tegenstander en een keeper die een bal loslaat valt net niet voor de voeten van een Krabbendijke speler. De wind zit even niet mee voor Krabbendijke. Echter was het vertoonde spel van dien aard dat er niets te vrezen valt en met een aantal terugkerende spelers volgende week is het vertrouwen nog volop aanwezig om er een mooie derde periode van te maken!

1-1 Danny Weber (Pierre Borgo)