1:Krabbendijke en Walcheren delen punten in aantrekkelijk duel

Op een dramatisch slecht veld trapten Walcheren en Krabbendijke om 15:00 af om uit te maken wie de drie punten in deze speelronde bij mocht schrijven. Scheidsrechter deze middag was A.C. Deurloo.

In het begin van de wedstrijd was het aftasten want beide teams wilden zich duidelijk niet laten verassen. Het speelveld werd uitermate klein gehouden door de twee teams. Na verloop van tijd kreeg Walcheren steeds meer een overwicht wat werd gecreëerd door veel lopende mensen op het middenveld. Krabbendijke kwam een aantal malen te laat in de duels en zo kon Walcheren steeds meer oprukken naar het doel van Hoekman. Deze redde zijn team bij de eerste mogelijkheid die Steve Schalkwijk kreeg door voor zijn voeten de gaan liggen. Uit de toegekende corner was het echter Mark van der Eijk die raak kopte. Daarna was het Walcheren dat het spelbeeld bepaalde en Krabbendijke ontbrak het voornamelijk aan creativiteit. Zodra er wel beweging was vanuit Krabbendijke kant kon het ook gelijk in de vijandelijk zestien komen. Vooral Elco Jansen was hier een plaag voor de defensie van Walcheren maar tot echte kansen wist ook hij niet te komen. Aan de andere kant waren er nog wat schoten maar ook Walcheren trof geen doel waardoor het 1-0 bleef tot aan de rust.

In de tweede helft komt Walcheren al snel op 2-0. Uit een verre trap controleerde een speler van Walcheren de bal op de borst en deze viel al zowel zijn linker als rechterhand. De scheidsrechter had hier af moeten fluiten maar had dit niet gezien. Hierdoor kon hij met een steekpass Steve Schalkwijk alleen voor de keeper zetten en deze rondde koelbloedig af. Op zo’n moment zit het even niet mee en je daarna proberen op te richten is knap. Amper drie minuten na deze mokerslag snelde Elco Jansen met veel doorzettingsvermogen langs zijn tegenstander en stelde Pierre Borgo in staat om de 2-1 te scoren. Deze deed dat dan ook prima. Dit was voor Krabbendijke het sein om alle remmen los te gooien en Walcheren aan het wankelen te brengen. Dit lukte met verve. Tussen deze treffer in de 58e minuut en de 75e minuut dicteerde Krabbendijke het spel en het tempo. Dit was in vergelijking met de eerste helft moordend hoog. Eerst kwam nog Jeroen Sent bij de tweede paal een meter te kort om de gelijkmaker te maken uit een voorzet van Jansen alvorens deze toch viel. De bal kwam na een gekraakt schot van de ingevallen Koster bij Weber die in één beweging zijn verdediger uitkapte, de keeper omspeelde en vanuit een moeilijke hoek de gelijkmaker binnenschoot. Hierna gingen beide teams vol voor de winst. Eerst was het een vrije trap van Walcheren die gestopt werd door Hoekman en daarna weer een kans voor de rood-wit-blauwen. De ingevallen Jeroen Koster legde de bal terug op Rens Jansen maar zijn bewaker was net eerder bij de bal. Hierna weer een schot van Walcheren maar Lorenzo Hoekman redde knap met zijn benen. Hierna weer een schot van Krabbendijke maar de keeper pareerde een schot van Weber. Het slotakkoord was weer voor Weber. Iedereen dacht dat hij de winnende voor Krabbendijke zou maken. Een bijna identieke situatie als de gelijkmaker, weer schoof hij met links binnen alleen stond hij dit keer, zoals hij zelf ook toegaf, een half metertje buitenspel en werd deze treffer dan ook terecht afgekeurd.

Een terechte uitslag in een leuke wedstrijd. De eerste helft wat behoudend, het tweede bedrijf met volop spektakel. Volgende week de thuiswedstrijd tegen VCK om 14:30. Komt allen onze jongens aanmoedigen in de strijd om de 3e periode!

1-0 Mark van der Eijk
2-0 Steve Schalkwijk
2-1 Pierre Borgo (Elco Jansen)
2-2 Danny Weber