1:Krabbendijike pakt drie punten tegen MZVC bij start derde periode

De ziekenboeg van Krabbendijke stroomt langzamerhand weer wat leeg. Jeroen Sent, Jeroen Bakx, Rens en Elco Jansen waren er weer bij terwijl Ilco Rijkse juist in de lappenmand verdween na de smerige aanslag op zijn ledematen van vorige week.

Krabbendijke begon voorzichtig aan de wedstrijd. In MZVC vond het een gelijkgestemde want ook zij namen niet de moeite om ook maar enige druk op de defensie van Krabbendijke te zetten, waardoor het eerste kwartier een schaakspel werd met vooral balbezit voor Krabbendijke. Langzamerhand begon Krabbendijke een overwicht op te bouwen maar tot grote kansen leidde dit niet. Een schot van Danny Weber was een prooi voor de keeper en Jeroen Koster schoot naast. Wel was Krabbendijke meerdere malen gevaarlijk met indraaiende vrije trappen maar succes leverde dit niet op. MZVC had aan de andere kant een mogelijkheid om te scoren maar de vrije trap werd een meter of twee over de deklat geschoten.

In de rust werd Krabbendijke gemaand in balbezit wat meer vrijheid te nemen en wat minder statisch te opereren. Na 30 seconden spelen moest dit ook wel aangezien Krabbendijke op achterstand kwam. Uit de eigen aftrap kwam de bal na wat rond te zijn gespeeld bij Rens Jansen die deze te kort teruggaf aan zijn keeper. Ex eredivisionist Arjan Human profiteerde hier dankbaar van en schoot de 0-1 binnen. Een grote domper voor de tricolores maar ze gingen niet bij de pakken neer zitten. Na 4 minuten spelen in de tweede helft stond de gelijkmaker al op het scorebord. Elco Jansen knikte een scherp indraaiende vrije trap van Danny Weber tegen de touwen. Krabbendijke bouwde weer een veldoverwicht op en het was wachten op de voorsprong. Deze kwam er bijna toen Elco Jansen zijn man passeerde, de keeper omspeelde maar vanaf de achterlijn net niet de geheel vrijstaande Koster wist te bereiken. In de tegenaanval kwam MZVC erg dicht bij een voorsprong maar dit keer schoot de paal de uitstekend keepende doelman Hoekman te hulp en bracht Krabbendijke redding. Ook een schot van MZVC 20 minuten voor tijd ging voorlangs. Hierna was het alleen nog Krabbendijke dat het spel bepaalde en kwam het ook verdiend op voorsprong. Elco Jansen haalde de achterlijn, trok de bal goed voor en Koster knikte bij de 2e paal binnen. Hierna nog drie mogelijkheden voor Krabbendijke om de score verder op te voeren maar Jansen schoot naast, Weber over en op een schot van de ingevallen Borgo had de keeper een prima antwoord. Het slotakkoord was voor Elco Jansen en Jeroen Koster. Eerstgenoemde snelde vanaf eigen helft drie tegenstanders voorbij en was voor de keeper niet zelfzuchtig. Hij schonk Koster zijn 2e goal van de dag en zo de 3-1 eindstand voor Krabbendijke.

Een prima en degelijke start voor Krabbendijke in de 3e periode. Volgende week de uitwedstrijd tegen Arnemuiden. Als alles goed gaat komen er weer twee spelers terug van blessures waardoor we weer sterker worden. Elke wedstrijd spelen als of het je laatste is, dan kunnen er nog mooie dingen gaan gebeuren!

0-1 Arjan Human
1-1 Elco Jansen (Danny Weber)
2-1 Jeroen Koster (Elco Jansen)
3-1 Jeroen Koster (Elco Jansen)