1:16 jarige Pierre Borgo schiet Krabbendijke langs Domburg

In een moeilijke wedstrijd heeft Krabbendijke toch 3 punten mee weten te nemen uit Domburg. Het team werd geteisterd door een blessuregolf waardoor er 3 spelers niet opgesteld konden worden en daarnaast verkozen nog eens 5 spelers de wintersport boven hun team waardoor we met 1 speler van het tweede en 5 A-junioren naar Domburg reden.

In de eerste helft was Krabbendijke als eerste dicht bij een treffer maar Elco Jansen kon na 10 minuten spelen net niet bij de bal waardoor de kans in rook op ging. Krabbendijke was de bovenliggende partij maar kwam niet tot serieuze kansen. Met zoals gezegd een flink gewijzigde basis was het lastig om elkaar goed te vinden en ook de regen en harde wind hielpen hier niet aan mee waardoor het spel van twee kanten niet best te noemen was. Krabbendijke kwam over de flanken wel een paar keer goed door maar de voorzet die dan voor de goal kwam was niet besteed aan één van de Krabbendijke voorwaartsen. Ook een vrije trap van Danny Weber ging over en op een vrije trap van Elco Jansen had de keeper een passend antwoord. Na 38 minuten spelen een uitgelezen kans voor Domburg, de beste van de wedstrijd, om op voorsprong te komen maar via een uitstekende combinatie werd van dichtbij hard over geschoten. Twee minuten daarna komt Krabbendijke op voorsprong. A-junior Pierre Borgo ziet zijn eerste schot geblokt worden, maar via zijn mede A-speler Ricardo Koole komt de bal weer voor zijn linkervoet en dit keer schiet hij hem onhoudbaar in het dak van het doel. Een lekker moment voor de ploeg zo net voor de rust.

In de rust moest Laurens van Gorsel, die zijn competitiedebuut maakte in het 1e, zich geblesseerd laten vervangen door Jeroen Koster. Ricardo Koole, die vorige week zijn debuut maakte en deze wedstrijd helemaal speelde, ging vanuit de spits naar de voorstopperpositie. Gepredikt werd vooral om te proberen te voetballen en de conditioneel zwakkere tegenstander in de laatste fase kapot te spelen. Echter kwam dit totaal niet uit de verf. Met veel lange ballen en opportunisme trachtte Domburg Krabbendijke onder druk te zetten, en met de vele wind hierbij weet je het maar nooit! Krabbendijke voetbalde niet meer en ging mee in het spel van lange ballen. Kansen waren en voor beide doelen nauwelijks alleen zag Elco Jansen een schot in de lange hoek gestopt worden door de doelman. Aan de andere kant hadden de Krabbendijke verdedigers hun handen vol maar echt grote kansen werden niet weggegeven. Ook bij de vele hoge ballen stond telkens doelman Lorenzo Hoekman op zijn post. Éen keer was hij verslagen maar toen redde Jordi van Koeveringe uitstekend door de bal uit de doelmond weg te koppen. Aan de andere kant nog één mogelijkheid voor Krabbendijke maar Pierre Borgo zag een schot van de lijn gehaald worden. In de 89e minuut een publiekswissel voor de matchwinner en wederom een debutant, Marco van Velzen die hem nog even kwam vervangen.

Een moeizame overwinning voor Krabbendijke, dat de A-junioren zeer dankbaar mocht zijn! Volgende week het inhaalduel tegen Jong Ambon, aanvang 15:00 in Middelburg.

0-1 Pierre Borgo (Ricardo Koole)