1.Zeer sterk Krabbendijke overtuigend langs Wieldrecht

Vooraf het gegeven dat voor een eventueel kampioenschap er nog 6 punten gepakt moeten worden in nog 4 te spelen duels. Als je dan uit moet naar de nummer 3, Wieldrecht, weet je dat dit geen gemakkelijke opgave zal worden.

Vanaf het beginsignaal laat Krabbendijke echter zien wat het van plan is vandaag. Het goed voetballende Wieldrecht wordt scherp gedekt met daarbij het opzoeken van wat de uitstekend leidende scheidsrechter Van Drunen toelaat. Ook aan de bal voetbalt Krabbendijke weer als vanouds wat na een kwartier voetballen ook de eerste kansen oplevert. Eerst is het Wieldrecht dat een schot uit de tweede lijn gepareerd ziet worden door Doelman Hoekman op de doellijn. Aan de andere kant komt Elco Jansen een teenlengte tekort om een prima voorzet van Weber te promoveren tot doelpunt en even later weer Jansen met een kopbal uit een corner prima gered door de doelman Van De Koppel van Wieldrecht. Even later weer een kans voor Wieldrecht maar Van Agteren ziet zijn schot in de korte hoek wederom gekeerd worden door Hoekman. Aan de andere kant de voorzet van Weber, ditmaal de kopbal van De Putter, maar ook hier wederom de redding van Van de Koppel. Op slag van rust krijgt aanvoerder Weber de kans om zijn team op voorsprong te schieten uit een vrije trap. De specialist laat zijn team niet vallen en krult de 0-1 binnen over de toekijkende Wieldrecht muur. Een mooi moment voor dit clubicoon want deze treffer betekende zijn 200ste doelpunt in competitieverband.

In de tweede helft laat Krabbendijke direct weer zijn tanden zien. Met goed spel en prima verdedigende acties was het eerder wachten op de 0-2 dan op de gelijkmaker. Weber op het randje van buitenspel afgevlagd en een schot van Yannic Vernimmen miste de kracht om doelman te verschalken maar even later was deze wel kansloos. Wederom een voorzet van Weber, ditmaal bij de tweede paal neergelegd bij Rens Jansen, de aanname en het verwoestende schot in de verre hoek betekende de 0-2 op het scorebord. Wieldrecht bracht twee spitsen om het tij nog te keren maar even later kreeg het hiervoor de rekening gepresenteerd. Krabbendijke werd nog gevaarlijker maar een voorzet van Jeroen Sent belande bovenop de lat en ook een vrije trap van diezelfde Sent kwam via de lat terug in het speelveld. Even later een getelefoneerde terugkopbal door Wieldrecht verdediger Tuur, deze onderschept door Elco Jansen, met het tikje langs de keeper en de schuiver in het lege doel. 0-3 en Krabbendijke op rozen. Wieldrecht bleef knokken om een goal te maken maar als zelfs de grootste kansen in de slotfase worden gepakt door een uitstekend spelende Krabbendijke goalie Hoekman dan ben je kansloos. In de slotfase krijgt in ingevallen Ronald Zuidweg de kans om één op één met de keeper te komen echter krijgt hij de bal achter de verdediging niet lekker onder controle. In de absolute slotfase de kans voor Wieldrecht om de eretreffer te maken echter weer Hoekman ranselt de bal op grandioze wijze uit de benedenhoek.

Krabbendijke was vandaag ontketend, en stond overal op het veld zijn mannetje tegen een prima spelend Wieldrecht. Nog 3 punten scheiden Krabbendijke van het kampioenschap en morgen, zaterdag 12 mei kan het al zover zijn als Krabbendijke bezoek krijgt van Seolto uit Zevenbergen. De aanvang is om 14:30 en we rekenen zoals altijd op de massale steun van onze hondstrouwe supporters! Komt allen!!

Terug naar overzicht