1.Regelmatige overwinning van Krabbendijke op Kogelvangers

Afgelopen zaterdag trok het vlaggenschip van Krabbendijke naar Willemstad om het op te nemen tegen de Kogelvangers.
Een zeer degelijke ploeg die moeilijk scoort maar ook weinig goals incasseert.

Dat de Kogelvangers zijn huid niet gemakkelijk zal verkopen wordt meteen duidelijk. Zeer kort in de duels en zoekende naar het randje van het toelaatbare. Krabbendijke ondervindt hier in de beginfase zeker hinder van en kan niet tot goed voetbal en het creëren van kansen komen. Kogelvangers daarentegen sticht ook geen gevaar voor het doel van keeper Lorenzo Hoekman zodat het vooral een duel op het middenveld is. Na een kleine twintig minuten de eerste kans voor Krabbendijke, Elco Jansen trekt de bal terug vanaf de achterlijn echter collega spits Rico de Putter maait over de bal heen. Ook een vrije trap van Danny Weber kent geen succes, deze wordt gekraakt door de muur. Na 25 minuten spelen een prima bal van Weber tussen de back en rechtervleugelverdediger van Kogelvangers, Pierre Borgo met de aanname op de borst en in de volley prima afgemaakt. Zo de zeer welkome 0-1 voorsprong voor de tricolores die ook vanaf dat moment de betere op het veld gaan worden. Wederom een vrije trap van Weber, keeper kansloos, echter brengt deze keer de paal redding voor de groen-witten. Kogelvangers komt niet verder dan wat gevaarlijk ogende loopacties over met name hun rechterflank echter tot een afwerking op de goal leidde dit niet één keer. Op slag van rust valt dan toch de 0-2. Balverlies van Kogelvangers, in de omschakeling de bal van Armin de Bat achter de defensie van Kogelvangers op Elco Jansen die drie man zijn hielen laat zien en de keeper in de korte hoek het nakijken geeft.

In de tweede helft valt er weinig te genieten. Krabbendijke hoeft niet meer per sé en Kogelvangers wil de schade beperkt houden en is aanvallend machteloos tegen de solide defensie van Krabbendijke. Krabbendijke probeert links en rechts nog wel wat te creeren maar voelt al snel dat het er vandaag niet echt in zit. Ook toegepaste wissels veranderen weinig aan deze situatie. Een mislukte voorzet van Yannic Vernimmen scheert nog wel rakelings langs de kruising maar dat was het wel zo’n beetje. Aan de andere kant was het wachten tot de 87e minuut alvorens Kogelvangers zijn eerste schot op doel produceerde. Aanvoerder Van der Giessen stuitte na een hoekschop met een schot op het been van doelman Hoekman en de rebound werd tegen Ricardo Koole aangeschoten.

Krabbendijke wint redelijk eenvoudig met 0-2, loopt geen blessures op, blijft kaartenvrij en ziet Rens Jansen weer terugkeren van een blessure. Volgende week keert ook Jeroen Sent weer terug na een schorsing waardoor Krabbendijke vol vertrouwen en met een nagenoeg volledige selectie aan de finale van de competitie zal gaan beginnen.

Wedstrijdverslag: Robin van Koeveringe