1.Plichtmatig Krabbendijke verliest van DHV

De kersverse 2e klasser uit Krabbendijke mocht afgelopen zaterdag aantreden in Zevenbergsche Hoek tegen de plaatselijke trots DHV. Krabbendijke miste voor het eerst dit seizoen een handvol spelers. Rico de Putter en Elco Jansen waren geblesseerd, Pierre Borgo had werkverplichtingen en Ronald Zuidweg speelde in het 2e elftal. Hierdoor kon het zijn dat vandaag twee spelers hun debuut maakten voor de tricolores. A-junior Anggie Virul Pratama viel in als rechtsback en ook trainer Pim Bruins speelde zijn eerste minuten als diepe spits.

In een gelijk opgaande eerste helft kregen beide teams wat mogelijkheden om te scoren maar aan beide kanten stond het vizier niet op scherp. Zo schoot Bastiaan van Dijk in scoringspositie naast en ook een vrije trap van Jeroen Sent trof geen doel. Aan de andere kant schoten de DHV voorwaartsen over en naast en ook een keer bracht doelman Hoekman redding.

In de tweede helft nam Krabbendijke meer het initiatief in handen. Dit resulteerde in twee schietkansen voor Danny Weber maar de eerste poging ging voorlangs en de tweede was een prooi voor doelman Eland van DHV. Na een uur spelen ging bij een hoekschop van DHV doelman Hoekman onder de bal door en Leon Hollemans wist wel raad met dit buitenkansje en kopte zijn team naar een 1-0 voorsprong. Lang werd hier echter niet van genoten want uit de eerste beste Krabbendijkse aanval was de stand alweer gelijk. Uit een aanval over rechts zette Bastiaan van Dijk Danny Weber alleen voor de keeper en deze verschalkte hem simpel in de korte hoek. Juist in deze fase had Krabbendijke de wedstrijd moeten beslissen maar helaas was vandaag niet de scherpte en focus aanwezig om dit ook te doen. Het gebrek aanscherpte kwam Krabbendijke duur te staan toen wederom Hollemans in de slotfase de 2-1 binnen frommelde. In de slotfase kreeg Krabbendijke nog een vrije trap. Normaal een kolfje naar de hand van Danny Weber maar dit keer mocht de ingevallen trainer Pim Bruins achter de bal plaatsnemen. Een prima inzet echter recht op de keeper waardoor de winst voor DHV een feit was.

Volgende spelen de tricolores hun laatste competitiewedstrijd. Voor het thuispubliek zal de kampioen nog één keer willen laten zien waarom het dit seizoen de terechte kampioen is geworden!