1.Krabbendijke slaat aanval Tholense Boys vakkundig af

Vanmiddag stond er weer een belangrijke wedstrijd op het programma. Thuis tegen de nummer 2 moest het gebeuren. Tholense Boys, dat met 7 punten achter Krabbendijke staat, is gebrand om deze wedstrijd te winnen. Een stapje dichterbij de nog steeds ongeslagen koploper van de 3e klasse b zullen ze gedacht hebben…

En zo beginnen ze de wedstrijd ook. Sterk in de duels en kort op de man. Dit bracht Krabbendijke in een wat wankelende positie. Na een misschien wel wat stevige  ingreep kreeg Tholense Boys in de 13e minuut een vrije trap op randje zestien. Vier man in de muur was blijkbaar niet voldoende om de nummer 17 van scoren te onthouden. Hard langs de muur in de verre hoek van Lorenzo werd de bal binnen geknald.

Gelukkig herpakt Krabbendijke zich sterk na deze tegentreffer! We zijn wakker geschud!
Rens ontsnapt aan een aanslag van nummer 2 van Tholen, maar de scheidsrechter houdt de kaarten (te) lang op zak. Na ongeveer 25 minuten gespeeld te hebben komt Elco na een geweldige pass van Danny voor de keeper! Met nog een mannetje in de rug schiet Elco de bal op de keeper die in eerste instantie een goede redding verricht maar Rico loopt goed mee en vuurt nogmaals op het doel. Ook deze inzet wordt gepareerd. Deze bal belandt opnieuw bij Elco, die de  gelijkmaker aantekent:  1-1! De stand is gelijk getrokken! Krabbendijke blijft sterk voetballen en houdt de druk hoog op de tegenstander. Door dit spel creëren we nog een aantal kansjes die er niet ingaan. De ruststand is dan ook 1-1.

Na 15 minuten opwarmen, verlaten de supporters van beide clubs de kantine om hun plaatsje langs de ijskoude lijn weer in te nemen. De tweede helft begint! Krabbendijke komt sterk uit de kleedkamer wat gelijk een prachtige aanval oplevert! De bal wordt naar Elco gespeeld die sterk in het duel de bal meegeeft aan Rico. Afstormend op het doel kapt hij nog een mannetje uit. De goed meegelopen Danny staat breed en vrij voor het doel. Rico passt op het goede moment naar Danny die dan simpel afmaakt: 2-1 in de 48e minuut van de wedstrijd. Tholen blijft knokken voor elke bal maar ook Krabbendijke blijft goed voetballen wat ervoor zorgt dat de wedstrijd leuk blijft om naar te kijken. Het gaat heen en weer! Rico de putter heeft ook nog de 3-1 op de pantoffel maar de bal gaat net over.
In de laatste 10 minuten gaat Tholense Boys 1 op 1 spelen wat voor veel chaotische momenten zorgt. Veel druk op de verdediging maar de achterhoede met Ricardo, Laurens, Ilco en Armin hebben het goed op orde. 1 op 1 betekent ook voor de spitsen van Krabbendijke dat er ruimte ontstaat in de omschakeling. Kersverse Bas, die gewisseld is, maakt het in deze momenten samen met de voorhoede de verdediging van Tholense Boys nog verrekt lastig. Na een mooie pass van achteruit kan Elco vrij doorlopen op de keeper maar hij wordt gevloerd door nummer 2 die met een rooie kaart het veld moet verlaten. De vrije trap wordt door Yannick keihard op de lat getrapt waarna ook Bas bijna de 3-1 erin knalt. Het duurt vervolgens nog een poosje voordat de scheidsrechter driemaal fluit. De spanning neemt toe en Tholense Boys doet er alles aan om de gelijkmaker te maken. Dit is echter tevergeefs want de scheidsrechter maakt er een eind aan!

Krabbendijke staat met 30 punten uit 10 wedstrijden ongeslagen fier bovenaan  in de 3e klasse; en de concurrentie op 10 punten!   Heel knap. Ook in belangrijke wedstrijden laten we  zien dat we verdiend bovenaan staan in de competitie.

Verslag: Sjoerd Jansen