1.Krabbendijke na winterstop nog steeds ongeslagen

De tweede seizoenshelft is van start gegaan. De voetbalverenigingen maken zich klaar voor hun eerste wedstrijd na de winterstop. Voor VV Krabbendijke is dat een uitwedstrijd naar Halsteren. VVC’68 neemt het in een thuisduel op tegen de nog ongeslagen koploper van de derde klasse B. De vraag is natuurlijk: Kan Krabbendijke de ingezette lijn vasthouden? Het mist een aantal spelers zoals Marc van der Hart die niet op tijd terug kon zijn van vakantie en Rens die geblesseerd op de bank zit.

Om half 3 fluit de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Beide ploegen hebben duidelijk nog wat moeite met het wedstrijdritme. Wat slordige passes en hoge, lange ballen die moeilijk te controleren zijn. Krabbendijke komt na ongeveer een kwartier spelen wat gelukkig op een 1-0 voorsprong. De bal wordt door een speler van VVC’68 tegen het been van Elco getrapt en vliegt over deVVC doelman heen in het net. Zoals eerder gezegd is het voetbal wat aan de matige kant en na 45 minuten spelen staat het dan ook nog steeds maar 0-1.

Na de rust is er een heel andere wedstrijd. Krabbendijke start sterk! Kort op de man en een hoge druk zorgt al snel voor de 0-2. Elco zet met een goede pass Rico alleen voor de keeper. Eén op één maakt deze geen fout en maakt zo de tweede voor Krabbendijke.
In de 65e minuut is het weer raak. Jeroen Sent lanceert Elco die laag voorgeeft op Rico. Zijn schot wordt in eerste instantie geblokt door de verdediging maar de derde spits van Krabbendijke is er als de kippen bij als de bal blijft liggen. Bastiaan van Dijk maakt het verschil 0-3.

VVC heeft duidelijk moeite met de koploper maar komt toch tot een aantal mogelijkheden via hun linksbuiten. Slordig balverlies op het middenveld van Krabbendijke zorgt voor een aantal gevaarlijke momenten voor het doel van Lorenzo maar hij houdt knap de nul. Hier had de 1-3 zomaar kunnen vallen.

Na ruim een uur spelen wisselt Krabbendijke Rico en Bastiaan. Ronald en Pierre komen voor hen in de plaats. Even later is het alweer raak! Ronald onderschept de bal van de laatste man van VVC. Vervolgens probeert hij de keeper voorbij te spelen maar deze dacht nog een handrem te hebben… Ronald  wordt gevloerd, en de scheidsrechter kan niets anders dan een penalty geven, die benut wordt door aanvoerder Danny. 0-4. Krabbendijke wisselt ook achterin nog een keer. Mark de Bat komt in de plaats van Laurens.
In de slotfase komt Krabbendijke zelfs nog op 0-5 via Elco. De bal komt in het 16 meter gebied bij Jeroen terecht die wordt neergehaald door de verdediging. De penalty wordt hard en laag rechtsonder in de hoek geschoten:  eindstand  0-5.

VV Krabbendijke doet wat het moet doen als koploper. Het wint van laagvlieger VVC’68 met duidelijke cijfers en kan zichzelf na 13 speelrondes nog steeds ongeslagen koploper noemen.