1.Krabbendijke laat eerste punten van het seizoen liggen

Krabbendijke heeft voor het eerst in 12 wedstrijden punten gemorst in de strijd om het kampioenschap. Thuis tegen DHV kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

In de eerste 10 minuten van de wedstrijd was Krabbendijke nog de betere ploeg, maar daarna was het toch langzaam DHV dat vaak de 2e bal veroverde en zo meer en meer in balbezit kwam. Zonder dat DHV nog echt gevaarlijk was bleef Krabbendijke zoekende en kreeg het geen grip op de DHV middenvelders en leed het zelf te vaak en te slordig balverlies. In de 25e minuut het eerste grote gevaar van DHV. Joey van de Rijk haalde hard uit maar doelman Hoekman redde bekwaam in de korte hoek. Uit de daarop volgende hoekschop keerde hij een inzet van Leon Hollemans op de doellijn. Krabbendijke was slechts gevaarlijk middels een kopbal van Rico de Putter, een mislukte lob van Danny Weber en een schot van Yannic Vernimmen dan werd gekeerd door doelman Eland. Laatste wapenfeit van de eerste helft was een vrije trap voor DHV op een prima plaats, maar de inzet belande in de muur.

Onmiddellijk na rust een grote tegenvaller voor Krabbendijke. Een aanval van DHV over de rechterkant werd in eerste instantie nog prima verdedigd door Armin de Bat die goed voor zijn man kwam echter de rebound werd meer dan behoorlijk ingeschoten door Jeffrey Bakx. Vanaf de rand van het strafschopgebied diagonaal in het zijnetje en zo de 0-1 voor DHV. Krabbendijke was hierna even van slag in DHV liet in de persoon van Joey van der Rijk een prima kans liggen om de marge te verdubbelen. In een één tegen één situatie met doelman Hoekman bleek laatstgenoemde de sterkste. In de 55e minuut een tactische wissel aan de kant van Krabbendijke en hierdoor kantelde de wedstrijd in het voordeel van de tricolores. DHV kwam er niet meer aan te pas en het werd wachten op de gelijkmaker. Elco Jansen werd prima vrijgespeeld op de rechterkant, terugleggen op Danny Weber die met zijn schot teammaat Rico de Putter raakte en zo dus niet de 1-1 aan liet tekenen. Ook meerdere corners en vrije trappen leverde geen succes op voor Krabbendijke net als de geblokte schoten van Yannic en Elco. Tien minuten voor tijd alsnog de verdiende gelijkmaker. Jeroen Sent met de steekpass op Rico de Putter die beheerst binnenschoof in de lange hoek. Krabbendijke inmiddels met 6 aanvallers in het veld om alsnog de winst te pakken maar het ontbeerde net dat beetje geluk. Tot twee maal toe een inzet van Elco Jansen die van de lijn werd gehaald en in de slotminuut een inzet van Danny Weber die via keeper Eland, paal en de inglijdende Bastiaan van Dijk uiteindelijk aan de voor Krabbendijke verkeerde kant van de paal in het zijnet belande. Zo bleef het in een leuke wedstrijd 1-1.

Krabbendijke gaat de winterstop in als koploper van de 3e klasse B met 34 punten uit 12 gespeelde wedstrijden. Een uitstekende prestatie waar niemand binnen de club en ook van buitenaf rekening mee had gehouden. Donderdag 4 januari staat de eerste training weer op het programma waarna het, na oefenwedstrijden tegen Yerseke, Dauwendaele en Oostkapelle, de competitie weer hervat op zaterdag 27 januari uit tegen VVC’68 uit Halsteren.

Wedstrijdverslag: Robin van Koeveringe