1.Het resultaat telt

Krabbendijke moet deze zaterdag naar Oosterland om tegen S.V. Duiveland te spelen. De ploeg uit Oosterland staat momenteel op de 5e plaats in het linkerrijtje. Het is gelukkig niet zo koud als de thuiswedstrijd van vorige week tegen Tholense Boys, en daarom zijn er weer veel supporters uit Krabbendijke meegekomen om naar deze wedstrijd te kijken.

S.V. Duiveland heeft zijn huiswerk niet al te best gedaan door nog namen zoals Jordi van Koeveringe, Jeroen Bakx en Robert van de Vreede op het wedstrijdblad te vermelden. Aan de andere kant ontbreken de namen van Yannick en Rico die ondertussen toch echt bij de club horen, en hoe!

De scheidsrechter geeft om kwart over twee het startsignaal waarna de bal van speler tot speler gaat. Beide clubs proberen de tegenstander het zwijgen op te leggen door als eerste te scoren. Krabbendijke komt in de 22e minuut op voorsprong via Rico: Rens wint een kopduel waarna Elco de bal in één keer in de diepte naar Rico speelt. Deze sprint richting het doel van Duiveland en schiet de bal hoog in de verre hoek van het doel : 0-1.

Voor rust nog wel twee kansen voor Krabbendijke maar de scherpte en dikwijls ook de aansluiting is er niet. De wedstrijd wordt aan beide kanten wat slordig gespeeld. Onnauwkeurige passes, weinig communicatie en acties die mislukken. De ruststand blijft dan ook 0-1. In de tweede helft verandert er weinig aan het spel. Het loopt gewoon niet lekker. Wanneer er een keer een actie lukt, of een mogelijkheid ontstaat voor Krabbendijke, dan wordt er hard ingegrepen door S.V. Duiveland. Dit resulteert in 3 gele kaarten voor de thuisspelende ploeg. Ook Elco krijgt geel na een tackel langs achter waar flink wat frustratie inzit… De spits uit Krabbendijke zit niet echt in de wedstrijd en wordt in de 77e minuut gewisseld voor Bas.

In de 80e minuut draait Yannick op een meter of 20 van het doel weg bij zijn man en schiet vanuit stand bekeken op het doel! Onhoudbaar voor de keeper draait de bal naar de linkerbovenhoek van het doel. 0-2 en Krabbendijke lijkt op stoom. Het heeft de smaak, na 80 minuten, eindelijk te pakken en dat is ook in de score te zien. 84e minuut: Rico loopt tot de achterlijn door en legt de bal perfect op het hoofd van Danny die bij de tweede paal tegendraads binnen kopt. Doelpunt!

3 tegen 0 in een wedstrijd die eigenlijk voor geen meter loopt bij beide ploegen. Krabbendijke trekt aan het langste eind, en gezien het aantal kansen is dat toch wel terecht: Duiveland is niet gevaarlijk geweest. Helemaal als na het fluitsignaal blijkt dat Tholense Boys gelijk heeft gespeeld tegen WHS en ook Wieldrecht 3 punten achterlaat bij NOAD'67. Het resultaat telt! Ook in een wedstrijd die niet goed was. 33 punten uit 11 wedstrijden: ga zo door, maar met beter voetbal graag!

Wedstrijdverslag: Sjoerd Jansen