1: Zevenklapper voor Unitas ’30 in en tegen Krabbendijke

Na de nederlaag tegen Vitus was Krabbendijke ook in zijn 2e bekerwedstrijd kansloos tegen het in de zondag 3e klasse uitkomende Unitas ’30. Na een heel verdienstelijke eerste helft werd in het 2e bedrijf het verschil alsnog gemaakt en kon Unitas ’30 met 7 doelpunten en 3 punten in de tas huiswaarts keren naar Etten-Leur.

Vandaag voor zover het kon nog meer afwezigen dan afgelopen zatedag. Van het rijtje afwezigen van afgelopen zaterdag maakten alleen Jeroen Bakx en Vincent Roeland hun come back en waren Elco Jansen, Ronald Zuidweg, Jordi van Koeveringe en in de 1e helft Danny Weber afwezig. Gelukkig was het 2e elftal vrij en konden we 5 spelers gebruiken van hen inclusief A-junioren Robin Vervelde en Jeroen Sent en B-junior Ricardo Koole.

In de eerste helft was Unitas ’30 de betere ploeg en kwamen ze na een minuut of twintig spelen op voorsprong. Voorafgaand aan dit doelpunt kreeg Unitas ’30 al een paar kansen maar wisten ze de prima spelende doelman Robin Vervelde niet te passeren. Krabbendijke kwam na de 1-0 achterstand beter in de wedstrijd en loerde op foutjes in de defensie van de geel zwarten. Deze kwamen er ook in drievoud. 1 keer kon er niet geprofiteerd worden, 1 maal mikte Armin de Bat de bal naast het doel en bij de derde keer was het wel raak. Armin de Bat stuurde na een slippertje van de Unitas verdediging Ricardo Koole weg die als zestien jarige de bal heel erg beheerst de bal langs de uitkomende doelman schoot en de 1-1 liet aantekenen. Hierna weer een beter Unitas maar Krabbendijke wist met een wat aangepaste tactiek prima stand te houden tot vijf minuten voor rust. Vanaf een meter of 7 afstand kreeg Vincent Roeland de bal vol op zijn arm geschoten in het strafschopgebied. De scheids wees resoluut naar de stip, een discutabel besluit, hoe kan deze speler in een fractie van een seconde zijn arm uit de baan van het schot halen? De penalty werd resoluut binnengeschoten en het nog niet helemaal bij de les zijnde Krabbendijke kreeg 2 minuten later ook de 1-3 nog tegen.

De tweede helft was nog maar amper begonnen en de 1-4 lag al in het netje. Een aanval over de rechterkant werd beheerst afgerond bij de eerste paal. Hierna een weer wat betere fase van Krabbendijke en Unitas kon weer redelijk weerstand worden geboden. Krabbendijke kreeg wat kleine mogelijkheden via Marcel de Dreu (kopbal) en Armin de Bat (gekraakt schot) en aan de andere kant redde Robin Vervelde 3 maal op een inzet van de Unitas voorwaartsen. Langzaam maar zeker vloeide de krachten weg bij Krabbendijke en in de laatste 10 minuten was het nog 3 keer prijs voor Unitas. Alle drie prima doelpunten alleen de laatste twee mocht Krabbendijke zich aanrekenen dat de verdedigende organisatie niet goed was en hierdoor de score opliep van 1-5 naar 1-7.

Een verdiende zege voor Unitas ’30 dat zo goed als zeker door is in de beker. Krabbendijke is al uitgeschakeld en wacht in de laatste wedstrijd thuis op Klundert 1 dat thuis met 2-1 verloor van Virtus. Als alles goed gaat aanstaande zaterdag een wat completere selectie en dat gecombineerd met een thuiswedstrijd mag er misschien wel wat worden verwacht van Krabbendijke. Een positieve afsluiting van het bekerjaar? Komt het zien aanstaande zaterdag 29-08 om 14:30 in Krabbendijke!

0-1 Speler Unitas ‘30
1-1 Ricardo Koole (Armin de Bat)
1-2 t/m 1-7 speler Unitas ‘30