1: Virtus te goed voor flink aangepast Krabbendijke

Twee overwinningen in de afgelopen twee oefenwedstrijden met een redelijk complete selectie. Hoe anders was afgelopen zaterdag de situatie voor Krabbendijke. Een verdiende nederlaag tegen een tegenstander die zeker een maat te groot was en daarnaast vele afwezigen.

De junioren Robin Vervelde, Jeroen Sent, Bastiaan van Dijk en Ricardo Koole vulden samen met de 2e elftal spelers Mark de Bat en Ramon van Koeveringe de 1e selectie aan die uitgedund was tot 7 spelers. Wegens diverse redenen konden namelijk Robert van de Vreede, Laurant en Vincent Roeland, Rens Jansen, Davi Dieleman, Sjaak Lokerse, Jeroen Bakx, Ilco Rijkse, Nicolas van der Zwan en Lorenzo Hoekman niet in aktie komen.

Al heel snel was duidelijk dat Krabbendijke het vanmiddag erg moeilijk ging krijgen om een resultaat te behalen. Virtus hanteerde op deze snikhete middag een hoger baltempo dan Krabbendijke en dwong hiermee de tricolores terug op eigen helft. Toch duurde het erg lang voordat Virtus hun overwicht kon uitdrukken in de score. De 1-0 viel een minuut of 10 voor rust uit een erg makkelijk gegeven strafschop. Marc van der Hart raakte in “de 16” het been van zijn tegenstander, die gretig ging leggen en werd beloond met een strafschop. Virtus kreeg in de de eerste helft een mogelijkheid of vijf tegenover twee voor Krabbendijke. Echter een vrije trap van Danny Weber smoorde in de muur en Ronald Zuidweg kreeg de bal in een 1 tegen 1 situatie niet goed mee.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld met zeker dezelfde kansenverhouding. Weer een kans of zes voor Virtus maar wederom duurde het erg lang voordat de 2-0 aangetekend werd. En zolang het 1-0 bleef kon Krabbendijke blijven geloven in een goede afloop. In de 75e minuut dan toch de 2-0. Een man meer situatie op de voor ons linkerkant werd goed uitgespeeld en beheerst bij de 1e paal afgerond. Wedstrijd gespeeld. Hierna nog een kans voor Ronald Zuidweg maar hij stuitte op de keeper. Na nog wat aanvallen van Virtus ook de 3-0 nog. Een 1 op 1 situatie kon door Robin Vervelde nog worden gekeerd maar in de rebound was hij kansloos. Hierna kregen allebei de teams nog 1 kans maar gescoord werd er niet meer.

Over de inzet van het gehavende elftal niets anders dan lof, maar met veel afwezig en een aantal spelers op andere posities in het veld wordt het erg lastig. Een uitslag van 5-1 of 6-2 had vandaag een logische geweest maar de vizieren stonden bij beide elftallen nog niet helemaal op scherp. Dinsdag om 20:00 de volgende bekerwedstrijd thuis tegen Unitas ’30 uit Etten Leur.