1: Reimerswaalse derby tussen Yerseke en Krabbendijke eindigt in gelijkspel

Een zeer vermakelijk duel op een zonovergoten sportpark “Cleijn Moercken” is geëindigd in een 2-2 gelijk spel. Twee teams die vol voor de overwinning streden kregen allebei één punt. Yerseke zal dit als te weinig ervaren, voor Krabbendijke is het een gewonnen punt na de 2-0 achterstand bij rust.

Krabbendijke startte voorzichtig aan de wedstrijd. In de voorgaande twee wedstrijden moest Krabbendijke namelijk twee keer terug komen van een respectievelijk vroege 1 en 2-0 achterstand. Dit moest deze wedstrijd voorkomen worden en in de eerste fase lukte dit ook aardig. Yerseke had de bal, creëerde nog weinig en Krabbendijke leek de zaken aardig op orde te hebben. Juist op het moment dat er van Krabbendijke wat meer aan aanvallen werd gedacht kopte Chrisjan Jansen ongelukkig over zijn eigen doelman heen en tekende zo voor de 1-0 voorspring voor Yerseke. In de periode hierna was Yerseke duidelijk de betere ploeg. Krabbendijke voetbalde met te weinig lef en bravoure en Yerseke wist wel hoe hier mee om te gaan. Urvin van Hekelen stuitte in een één tegen één situatie op doelman Sjaak Lokerse en Arjen de Koeijer kon met een schot van zo’n 13 meter ook de doelman niet passeren. Aan de andere kant moest doelman Lindenberg één maal in actie komen om een schot van Armin de Bat tot corner te verwerken. Net voor rust weer een aanval van Yerseke over de linkerkant. Een prima voorzet van deze kant werd door Urvin van Hekelen perfect binnengekopt en hij zorgde voor de 2-0 ruststand.

De supporters van Yerseke hadden het ongetwijfeld nog erg naar hun zin langs de lijn toen ze na twee minuten spelen in de tweede helft zagen dat Elco Jansen de 2-1 binnenkopte uit een corner van de zeer verdienstelijk spelende Jeroen Sent. Koren op de molen van Krabbendijke dat in de tweede helft twee tandjes bijschakelde in Yerseke terugdrong. Waar Yerseke in de eerste helft geen lange ballen van achteruit hanteerde deed het dat in de tweede helft wel. Hiermee werden de rood/zwarte spitsen maar moeilijk bereikt en werd het gevaar van Yerseke eigenlijk door Yerseke zelf uit de wedstrijd gehaald. Krabbendijke bleef vol gas geven om de gelijkmaker te scoren, creëerde niet erg veel kansen maar was wel erg veel op de helft van Yerseke te vinden. In de 63e minuut kwam Krabbendijke dan ook verdiend op gelijke hoogte. Een perfect indraaiende vrije trap van Danny Weber verdween na een lichte touché achter de kansloze doelman Twan Lindenberg. In het laatste kwartier ontspon zich een zeer boeiend gevecht om de overwinning. Het spel kreeg na deze gelijke stand ook weer meer evenwicht en grote kansen kwamen er voor met name Urvin van Hekelen en Arjen de Koeijer. Eerstgenoemde schoot naast en topschutter de Koeijer bleef vandaag droogstaan omdat hij voor een leeg doel tegen zijn bewaker Chrisjan Jansen aanschoot. In de laatste minuten was Krabbendijke leeg gespeeld en was het vooral tegenhouden. Yerseke was vaak in de vijandelijke “16” te vinden maar kon geen gaatje meer vinden en zo floot scheidsrechter Koster voor het einde van een mooie, leuke en sportieve wedstrijd.

Yerseke verloor twee punten, Krabbendijke won er één, zeker op basis van de 2-0 ruststand. Krabbendijke toonde voor de 3e maal in vier wedstrijden veerkracht door van een achterstand terug te komen. Volgende week de wedstrijd tegen Domburg dat tot nu toe slechts 3 punten behaalde. Aanvang 14:30 in Krabbendijke.

1-0 Chrisjan Jansen (eigen doelpunt)
2-0 Urvin van Hekelen (Mark Goeman)
2-1 Elco Jansen (Jeroen Sent)
2-2 Danny Weber (vrije trap)