1: Nieuwe stunt Krabbendijke blijft uit

KRABBENDIJKE – Op eigen veld ging Krabbendijke zaterdag flink onderuit tegen Nieuwenhoorn. Zo bleef een nieuwe stunt waarop gehoopt was uit, de ploeg uit Hellevoetsluis was met 5-1 duidelijk te sterk.

Opstelling Krabbendijke: Sjaak Lokerse – Marc van der Hart – Jeroen Bakx(Pascal Hage) – Ilco Rijkse – Rens Jansen – Robert van de Vreede – Richard Dommisse – Elco Jansen – Danny Weber(c) – Armin de Bat

Wie scorebordjournalistiek loslaat op het duel zou zeggen dat Krabbendijke zaterdag volledig kansloos was tegen de Zuid-Hollanders maar niets was minder waar. Een 0-3 stand na de eerste helft en de 5-1 na negentig minuten laat weinig ruimte over voor lichtpuntjes bij Krabbendijke zou je zeggen, toch deed de thuisploeg het eerste half uur niets onder voor Nieuwenhoorn, sterker nog, Krabbendijke wist drie uitgespeelde kansen te creeren tegenover twee voor de bezoekers. De overwinning van Nieuwenhoorn was bepaald niet gestolen en zeker verdiend maar Krabbendijke had er met wat meer fortuin in de eerste helft zeker een wedstrijd van gemaakt. Elco Jansen soleerde eerst langs drie verdedigers waarna zijn strakke voorzet aan iedereen voorbij ging. Armin de Bat nam een bekeken boogbal van Danny Weber in een keer uit de lucht maar mikte iets te hoog. Met een van richting veranderd schot Nieuwenhoorn aan de leiding bracht leek Armin de Bat alsnog z’n treffer te gaan maken. De aanvaller deed alles goed toen hij een perfecte voorzet van Elco Jansen tegendraads naar de grond knikte maar had het geluk niet aan zijn zijde. Via de lat kwam de bal terug in het veld en in de tegenstoot zette Shih-fa Steehouder de bezoekers op 2-0. Vlak daarna plofte ook nog de 3-0 achter Sjaak Lokerse binnen die opnieuw kansloos was toen een inzet van dichtbij van richting werd veranderd.

Na de 3-0 was het verzet van Krabbendijke gebroken en de tweede helft had ook schriftelijk afgedaan kunnen worden. Krabbendijke was niet bij machte om nog potten te breken en de bezoekers vonden het allemaal prima. Danny Weber redde vanaf elf meter de eer voor Krabbendijke dat twee keer niet goed ingreep waardoor Nieuwenhoorn nog twee doelpunten kon laten aantekenen. De jonge doelman van de bezoekers viel ongelukkig uit en moest het Krabbendijkse sportpark per ambulance verlaten toen hij na een luchtduel verkeerd terecht kwam, vanaf deze kant beterschap gewenst.

Krabbendijke oefent volgende week tussen het paaseieren zoeken door met een combinatie elftalf van 1 en 2 tegen de A1 van MOC’17. Na het paasweekend wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd bij Kogelvangers in Willemstad.

Krabbendijke – Nieuwenhoorn 1-5 (0-3)
0-1 Shih-fa Steehouder
0-2 Shih-fa Steehouder
0-3 Thoms Melching