1: Krabbendijke wint voor derde keer op rij

Na de overwinningen op VCK en Nieuwland heeft Krabbendijke ook gewonnen van Veere. Na een moeilijke wedstrijd door vele omstandigheden won Krabbendijke toch relatief eenvoudig van de zwart witten uit Veere.

Op een hobbelig veld met veel te lang gras, windkracht vijf en een tegenstander die consequent 10 man achter de bal hield begon Krabbendijke voor het zicht aardig maar al na drie minuten spelen keek het tegen een 1-0 achterstand aan. Krabbendijke had vanaf de aftrap continu de bal maar bij het eerste beste balverlies lag de bal achter doelman Hoekman middels Robin de Rijke die een scherpe counter goed afrondde. Krabbendijke had veel moeite om een gaatje te vinden in de defensie en kwam het eerste kwartier niet tot kansen. De speelwijze van Veere pakte goed uit en Veere kon hierdoor ook af en toe gevaarlijk worden. Een gekraakt schot en een bal naast de goal waren hun wapenfeiten. Na een minuut of 20 een misser in de verdediging van Veere waar Ronald Zuidweg dankbaar van profiteerde en de 1-1 liet noteren. Hierna kwam Krabbendijke beter in het spel en kwamen er ook wat kansjes. Elco Jansen stuitte na drie man zijn hielen te hebben laten zien op de doelman en ook een aantal vrije trappen en corners waren gevaarlijk maar bleven zonder resultaat.

In de rust werd bij Krabbendijke nog een aantal dingen extra benadrukt om het Veere lastig te blijven maken. Deze zaken kwamen bij het begin van de tweede helft duidelijk aan het licht en Krabbendijke was duidelijk een klasse beter dan de tegenstander. Veel gevaarlijke ballen voor de goal wat schietkansen en uiteindelijk ook de beloning in de vorm van de 1-2. Na een afgeslagen corner kwam de bal voor die voeten van Zuidweg die zijn man goed uitkapte en beheerst in de lange hoek binnenschoof. Krabbendijke bleef het overwicht houden en Veere kwam niet meer gevaarlijk voor het doel. Aanvoerder Weber toonde weer zijn klasse door op de achterlijn twee man uit te spelen en de keeper te verschalken in de korte hoek. Zo werd het 1-3 en leek de buit binnen. Ook de 1-4 hing in de lucht maar toen Zuidweg en Weber met z’n tweeën tegen één verdediger kwamen werd eerstgenoemde aangetikt waardoor hij de bal niet meer bij Weber kon krijgen. Hierdoor kwam Weber niet één op één met de keeper en kwam er dus ook geen kans op de 1-4. Uit de hierop volgende vrije trap werd ook niet gescoord. Krabbendijke wisselde Jansen uit voorzorg en gaf de bal aan Veere. Zij moesten tenslotte iets gaan forceren. De stadsbewoners hadden wel een overwicht maar Krabbendijke verdedigde de marge van twee goed en gaf in het laatste kwartier maar één kans meer weg. Een schot van een meter of 20 werd goed gepakt door Lorenzo Hoekman. Ook een aantal corners waren nog gevaarlijk maar tot doelkansen leidde dit alles niet. Krabbendijke verdedigde gedecideerd en trok zo de overwinning zakelijk naar zich toe.

Een door omstandigheden lastige wedstrijd waar door Krabbendijke met name in de tweede helft goed mee om werd gesprongen. Zo pakken we uit de laatste 3 wedstrijden 9 punten. Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop in en tegen Serooskerke. Kunnen we ook stunten tegen de koploper? We hopen weer, net als altijd, op heel veel meereizende Krabbendijke supporters!

1-0 Robin de Rijke
1-1 Ronald Zuidweg (Elco Jansen)
1-2 Ronald Zuidweg
1-3 Danny Weber