1: Krabbendijke wint ook van Colijnsplaatse Boys

Na de overwinning van afgelopen zaterdag werd ook dinsdagavond thuis van Colijnsplaatse Boys 1 gewonnen. Ondanks dat de uitslag doet vermoeden (2-1) was de wedstrijd niet heel erg spannend maar wel leuk om naar te kijken!

Krabbendijke begon, met zoals voor veel ploegen gebruikelijk op een doordeweekse avond, met de nodige afwezigen aan de wedstrijd. Toch kon er nog een behoorlijk sterk elftal op de been worden gebracht. Een bredere selectie ten opzichte van vorig seizoen is al een eerste winst! De wedstrijd begon redelijk gelijkwaardig en het duurde even alvorens de eerste kansen werden gecreëerd. Na een kwartier een afvallende bal die door Rens Jansen werd opgepikt en van een meter of 20 via de binnenkant van de paal binnengeschoten. Na deze 1-0 was Krabbendijke de iets bovenliggende ploeg met het meeste balbezit maar Colijn bleef goed meedoen en kon met veel inzet en de nodige strijd Krabbendijke goed bijbenen. Allebei de ploegen claimden nog een penalty bij scheidsrechter De Jong maar deze wuifde beide momenten resoluut weg.

In de tweede helft kwamen de A-junioren Jeroen Sent en Matthijs Jansen in de ploeg die de vervangers waren van de van een blessure herstellende Nicolas van der Zwan en de nieuwkomer Vincent Roeland. Het tweede bedrijf van Krabbendijke was goed van Krabbendijkse kant. Er werden 2 grote kansen gecreëerd maar helaas schoot Armin de Bat naast en raakte Ronald Zuidweg van dichtbij de keeper. Het veldspel was goed te noemen en dit gebeurde in een goed tempo veelal op de helft van de tegenstander. Omdat Krabbendijke de wedstrijd vergat te beslissen bleef het spannend en leek het deksel ook op de spreekwoordelijke neus te komen. Bij een tegenstoot van Colijn tikte de mee verdedigende Zuidweg de opgekomen back van de Boys aan en de scheids wees terecht naar de stip. Cool ingeschoten, 1-1. Met nog tien minuten op de klok rechtte Krabbendijke de rug nog maar eens en werd er aangezet om toch de overwinning te behalen. Deze kwam er ook en het winnende doelpunt kwam op naam van Ronald Zuidweg. Armin de bat omzeilde de buitenspelval, gaf voor de bij de 2e paal vrijstaande Weber die niet zelfzuchtig was en de bal schonk aan de voor het lege doel staande Zuidweg die de 2-1 op zijn naam schreef.

Het veldspel van Krabbendijke was vandaag stukken beter dan zaterdag, alleen inherent aan het meer op balbezit spelen en rustiger naar gaatjes zoeken is het minder creëren van kansen. Dit was dan ook zichtbaar. Wat een pluspunt is, is dat er ook veel minder kansen zijn weggegeven dan in 85% van de wedstrijden van vorig jaar. Zo is het dus nog zoeken naar de juiste balans. De volgende wedstrijd is de eerste van de bekercampagne van 2015 en zal zijn om zaterdag 22-08 om17:00 uit in Zevenbergen tegen de zondagploeg Virtus.

1-0 Rens Jansen (Nicolas van der Zwan)
1-1 Steffan de Looff (Penalty)
2-1 Ronald Zuidweg (Danny Weber)