1: Krabbendijke wint laatste oefenwedstrijd voor de start van de competitie

De laatste oefenwedstrijd voor Krabbendijke voordat de competitie begint werd gespeeld tegen Nieuw Borgvliet. Na een zeer moeizame eerste helft herpakte Krabbendijke zich na rust en werd en toch nog eenvoudig gewonnen.

Ook op deze doordeweekse avond weer de vaste afwezigen Ilco en Elco met daarnaast nog de geblesseerden Rens, Jeroen B en Laurant. Aanvoerder Danny Weber kon net als vorige week pas in de 2e helft acte de presence geven. Over de eerste helft kunnen we redelijk kort zijn. Krabbendijke speelde belabberd, zonder al te veel inzet en met weinig creativiteit. Desondanks konden er toch twee goede kansen werden genoteerd waarvan Ronald Zuidweg de tweede benutte met een rake kopbal. Aan de andere kant kwam Krabbendijke twee keer goed weg toen afstandsschoten van Nieuw Borgvliet op de paal en op de kruising uiteenspatten.

De tweede helft was van Krabbendijke kant een heel stuk beter dan het eerste bedrijf. Met routiniers Robert van de Vreede en Danny Weber in de ploeg kwam er rust en voetbal in de ploeg. Dit resulteerde erin dat Krabbendijke eigenlijk de hele tweede helft de controle had en Nieuw Borgvliet er niet meer aan te pas kwam. In het eerste kwartier na rust werden er zeker 4 uitstekende kansen gecreëerd maar Ronald Zuidweg raakte twee keer de paal en Armin de Bat een keer de keeper en één schot verdween naast het doel. In de 65e minuut een vrije trap van Jeroen Sent op de lat maar in de rebound was het Armin de Bat die eerder bij de bal was dan verdedigers en keeper en zo de 2-0 liet noteren. Na deze hele sterke fase zakte Krabbendijke iets weg maar Borgvliet kon het niet voor elkaar krijgen om ook maar 1 kans te krijgen. De 3-0 van Armin de Bat viel in de 77e minuut. Hij schatte een steekpass op waarde en was eerder bij de bal dan de uitstormende keeper. In het laatste kwartier nog wat mogelijkheden om de score op te voeren maar voornamelijk Jeroen Sent zag al zijn pogingen worden geblokt.

Een slechte eerste helft en een zeer behoorlijke tweede helft zorgen voor de uiteindelijke 3- 0 overwinning. Aanstaande donderdag de laatste training voor de eerste echte wedstrijd die er voor Krabbendijke toe doet. Het mag de competitie openen met een thuiswedstrijd tegen Kapelle. We hopen op een grote opkomst een steun van het altijd in grote getale aanwezige publiek. Krabbendijke lijkt er klaar voor!

1-0 Ronald Zuidweg (Armin de Bat)
1-1 Armin de Bat (rebound)
2-1 Armin de Bat (Jeroen Sent)